July 18th, 2024

Nunta perfecta si nu prea

Aseara am fost la Teatrul Elisabeta sa vad piesa « Nunta perfecta », o comedie care se anunta spumoasa si reusita avand cap de afis nume cunoscute din noul val de actrite.

A fost prima data cand am vizitat acest teatru privat care se afla la etajul II al cladirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta, Nr. 45. Recunosc cu mana pe inima ca desi cunosc Bucurestiul si locasurile sale de cultura, aici nu fusesem niciodata pana ieri.

nunta-perfecta-3-afis (1)Mi-a placut conceputul pe care l-au introdus : Dinner & A show – un pachet ce include un meniu la alegere din oferta restaurantului de la parter si 10% reducere la biletul de spectacol la Teatrul Elisabeta de la etajul II. Se vede mai bine o piesa de teatru cu burta plina. 🙂

Adica o imbinare a gastronomiei si a culturii, intr-o cladire interbelica, cu iz cosmopolit. Mi-a placut foarte mult arhitectura cladirii si imediat m-am simtit ca in « micul Paris » cu atmosfera clasica, de epoca. M-am bucurat sa vad ca este bine conservat si ingrijit, acest monument arhitectural, datand din 1912.

pic-prezentare-04

Piesa pare o transpunere in scena a unei comedioare romantice de sorginte americane, fara mari pretentii si destul de banale. Cu niste domnisoare de « oroare » invitate toate la nunta lui Tracy, de care le leaga fie o legatura de rudenie fie o asa-zisa prietenie.

Dupa niste pahare de alcool si fumat de iarba, limbile se dezleaga si incep sa curga reprosurile, neimplinirile, barfele, comploturile, dezmaturile, glumele fara perdea si confesiunile cat se poate de indecente, chiar socante pe alocuri.

5 tipologii de femei, reunite dupa multi ani de absenta, de la ultrareligioasa, pana la « libertina » care se gandeste intr-una la sex si care e oricand gata de aici si acum.

Nimeni nu e ceea ce pare a fi, ipocrizia e la ea acasa. Ca intr-un fel de targ al desertaciunilor, stranse in fost camera a miresei, aceste  femei, suporta cu greu gandul ca trebuie sa faca act de prezenta la aceasta nunta isi striga nemultumirile si frustrarile in felul propriu, toate fiind animate de un singur gand – cum sa-i distruga nunta lui Tracy.

Jocul actoricesc este de apreciat. Actorii Adela Popescu, Laura Cosoi, Alina Chivulescu, Catalina Grama, Adina Galupa si Dan Radulescu mi s-au parut foarte veridici in povestea spusa. Chiar mi-a placut cum au jucat.

Si mi-au mai placut foarte mult pantofii, cizmele si botinele actritelor. Super tari ! Nu stiu cine le-a realizat dar aveau ceva din creatiile lui Mihai Albu. Nu am verificat aceasta informatie. E doar parare personala.

Ce nu am apreciat a fost limbajul excesiv de vulgar in mod gratuit. Cu bagat si cu scos. Inteleg ca madamele erau de felul lor slobode la gura si nu am nici eu urechile de ceara, dar mi s-a parut uneori putin exagerat. Asta pot sa aud si pe strada. N-as fi vrut sa aud si la teatru.

IMG_20150601_213719

Nu stiu cum au « digerat » asta batraneii din fata mea, care stateau in primul rand. Cum le-o fi picat ?

Poate nu inteleg eu piesele moderne.

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Miercuri ma duc la Digital Divas 2015

Lansare Astazi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly