November 30th, 2023

Momentul ala……….pe care l-ai retrai la nesfarsit

Te-ai gandit vreodata cate momente frumoase ai trait pana acum in viata ta ? Daca esti un om fericit sau macar optimist……..probabil ca…….fara numar. Daca nu esti chiar asa un happy person, poate ca iti ajung degetele de la maini si de la picioare ca sa le numeri. Oricum ar fi, cam toti suntem de acord ca momentele frumoase fac ca viata sa merite traita si iti ofera satisfactie si o stare de bine ori de cate ori iti aduci aminte de ele.

Acestea fiind spuze, te invit sa faci un exercitiu simplu si rapid. Oricum stiu ca deja ti-a zburat mintea si ai inceput sa scormonesti in baza de date cu amintiri placute. 🙂

Acorda-ti cateva secunde si gandeste-te la un moment din viata ta in care ai fost foarte fericit, implinit sau ti-a venit pur si simplu sa sari intr-un picior sa tipi, sa canti sa chiui etc…….de bucurie. Nu exista un anumit interval de timp sau raspunsuri corecte sau incorecte. Totusi, daca stai sa te gandesti mai mult de 1 minut, poate ar trebui sa cugeti mai bine la ce fel de persoana esti si ce fel de viata ai. In mod normal, n-ar trebui sa-ti ia mai mult de cateva secunde sau zeci de secunde ca sa-ti amintesti ceva pozitiv.

165879-170555Ultima data cand am facut acest exercitiu, in cadrul unui seminar de dezvoltare personala mi-am amintit cum mi-am luat eu carnetul auto in 2012. Cum m-am simtit cand am luat la sala 26 de puncte din 26 posibile, chiar de ziua permisului de conducere romanesc (daca nu stiati se sarbatoreste pe 11 octombrie) si cum am luat traseul din prima.

Era o reusita pe care am asteptat-o de mult timp, dupa cateva incercari esuate pentru ca tot picam la sala cu succes. Ca sa reusesc sa iau examenul, a trebuit sa-mi schimb un pic felul in care gandeam si abordarea asupra acestui eveniment. Insa, in sinea mea, am fost mereu convinsa ca voi lua traseul din prima. Si asa s-a si intamplat. Am fost foarte concentrata si stapana pe mine in ziua Z. Iar dupa ce m-am dat jos din masina, am respirat usurata si i-am aratat instructorului semnul victoriei. Bai frate reusisem in sfarsit !

Apoi m-a cuprins un val de fericire care s-a raspandit in tot corpul si parca m-a umplut. Era o satisfactie nemaitraita de mine pana atunci si la o asa de mare intensitate. Pur si simplu parca pluteam de fericire. A fost magnific ! De acest episod din viata mea imi voi aminti mereu cu placere caci este unul dintre momentele alea…….de fericire in stare pura pe care l-as retrai la nesfarsit, iar si iar. De altfel, atunci cand mai pic in butoiul cu melancolie, fac apel la acea amintire si imediat imi schimb starea de spirit.

Cum arata momentul tau de fericire pe care l-ai retrai oricand cu placere ? Raspunde in formularul de mai jos (sau pe www.cremosso.ro/momentultau.html) si ai sansa sa mai adaugi pe lista ta inca un moment fericit. Succes !

 

Sursa imagine : www.psychologytoday.com

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Reteta secreta a potiunii seductiei

In vizita la Kooperativa 2.0

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly