January 24th, 2022

Inventia romaneasca ce salveaza vieti

De fiecare data cand citesc despre inventia geniala a vreunui roman nu mai mai mir (stiu ca suntem geniali si m-am obisnuit cu asta) ci imi creste pipota in mine ca sunt romanca.

Insa, ma incearca in acealsi timp si un usor sentiment de dezamagire pentru ca sunt muuuult prea putin mediatizati acesti oameni care ajuta pana la urma la progesul societatii. Insa sper ca prin scrierea acestui articol, mi-am adus si eu umilul aport la aceasta intreprindere.

postare-concurs1

Asa cum a mai facut-o in trecut, compania 3M a inteles sa sprijine si sa popularizeze inventica romaneasca prin conceptul de „PR3MIAZĂ INOVAȚIA”, in cadrul caruia ofera un premiu de 2000 de euro celei mai bune inventii romanesti din 2014 in semn de pretuire si recunoastere a valorii.

Multe dintre inventiile acestui an sunt imporante si ne pot usura viata in fel si chip insa mi se pare ca fara sanatate degeaba le avem pe celelalte. Pentru mine viata si sanatatea sunt primordiale.

Asa ca pledez pentru viata, vindecare; prin urmare cea mai importanta inventie mi se pare a fi BIOCOND NERV, noua tehnologie medicala care permite regenerarea rapida a suturilor nervilor periferici, deja medaliata cu aur la Targul de Inovatii – Innova de la Bruxelles 2013.

Inventie RO

Echipa de cercetatori din care fac parte doctor chemist Madalina Albu, profesor doctor Ioan Lascar, doctor Dragos Zamfirescu, academician Maya Simionescu, doctor Ion Zegrea, doctor Marius Popescu, doctor biolog Irina Domnica Titorencu si Georgeta Bumbeneci a realizat niste conductor nervosi din colagen – “material” propriu organismului uman. Deci nu exista riscul de respingere al acestui “implant” de catre organismul uman si permite regenerarea nervilor.

Echipa de medici intentioneaza sa foloseasca aceasta inventie in operatii de microchirurgie a nervilor periferici.

Aceasta inventie ar putea micsora cazurile de pacienti cu dizabilitati si mai ales ar scurta perioada de recuperae a acestora dupa o operatie si prin urmare reluarea mai usoara si mai rapida a activitatilor cotidiene.

Ma gandesc ca ar aduce beneficii enorme pacientilor si nu in ultimul rand ar reduce cheltuielile de spitalizare.

Eu, daca as fi Ministrul Sanatatii m-ar interesa foarte tare chestia asta.

Va invit sa votati aceasta inventie ca sa catige premiul si sa fie implementata cat mai repede.

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Nevasta si airsoft-ul

Sugestii pentru Mosul intarziat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly