January 16th, 2022

Furat mireasa, fugit cu barca

In Bucuresti, daca furi o mireasa, o duci de regula, la Arcul de Triumf (acum din pacate nu se mai poate ca e in renovare 🙂 ), intr-un parc, intr-un club, la vreo terasa. Cam astea ar fi locurile « clasice » de escapada de la nunta.

Dar v-ati intrebat vreodata oare unde ajung miresele furate in alte orase ale tarii ? Recunosc ca nu mi-am pus problema asta, pana de curand, cand am auzit o istorioara nostima legata de acest obicei romanesc.

E vorba de nunta unor constanteni. Cavalerii de onoare, marinari de meserie ca si ginerica, s-au gandit sa fure mireasa si sa o duca intr-un loc inedit, familiar lor – pe mare. Au inchiriat un velier de poveste si au rapit mireasa destul de devreme. Aveau in plan sa-i ofere o experienta inedita. Si oricum in prima parte a nuntii nu se prea intampla nimic deosebit asa ca nimeni nu se gandeste ca se va fura mireasa. Deci « rapitorii » nu au intampinat vigilenta rudelor sau a mirelui, care isi pazea cu strasnicie consoarta.

regata-marilor-veliere-19

Odata ajunsi in port, mireasa si cameramanul (complice la intreaga poveste), au ramas cu gurile cascate. La asa ceva chiar nu se asteptau. Ea nu stia sa innoate asa ca nu prea a vrut de buna voie sa urce la bordul barcii. Dar te pui cu 3 nebuni ? Daca au vazut ca se cam codeste, martinarii i-au pus vesta de salvare si au luat-o pe sus. Ca doar nu-si batusera atat capul degeaba !

Dupa ce a urcat pe barca si a simtit briza usoara si racoritoare s-a mai relaxat. Cu 3 marinari experimentati la bord si cu vesta de salvare, nu prea avea ce sa pateasca. Apoi, a inceput distractia cu nelipsitele pahare de sampanie.

Si uite asa, mireasa a avut parte de cel mai minunat apus de soare, navigand cu velierul pe Marea Neagra. I-ar fi placut totusi sa-l aiba langa ea pe alesul inimii, dar si-a propus sa repete experienta impreuna. Nu a fost o escapada prea lunga. A durat doar vreo ora si ceva caci s-a lasat  repede intunericul iar mirele impacientat, sesizand absenta ei, a inceput sa negocieze disperat cu « rapitorii » la telefon.

Asa de bine s-a simtit mireasa, ca nu prea vroia sa se intoarca inapoi la nunta. Dar baietii au luat-o pe sus si au « livrat-o » direct mirelui, ca sa puna mana pe recompensa ceruta. Ca niste adevarati pirati ! 🙂

Asa mai zic si eu experienta de mireasa furata. 🙂 Sigur o va tien minte toata viata. In Bucuresti nu prea ai sanse sa vezi asa ceva.

Toata istoria asta s-a petrecut in septembrie si daca cumva va bate gandul sa faceti o escapada cu o barca de poveste, asa, gen Piratii din Caraibe, sau sunteti pur si simplu pasionati de navigatie, aflati ca in perioada 8 și 11 septembrie puteti vizita gratuit cateva veliere impresionante, din toata lumea, in Portul din Constanta. Tentru ca acolo are loc a doua editie a unui eveniment inedit – Regata Marilor Veliere – in cadrul careia cele mai spectaculoase nave cu panze se vor intrece in Marea Neagra (pe ruta Romania- Rusia-Bulgaria), avand voie sa foloseasca doar putearea vantului ca sa inainteze.

Sincer, mi se pare interesant si mi-ar placea sa le vizitez si eu si sa fug un pic cu unul. 🙂

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

De ce merita sa participi la Webstock

O fetita fara fundita dar rebela

2 Comments

 1. Lazar Adrian
  29/08/2016

  cu un individ sau un vas? 🙂

  Reply
  • madalina
   29/08/2016

   Depinde 🙂 Las imaginatia fiecaruia sa continue…….. 🙂

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly