September 23rd, 2020

Educatia se face si in tramvai

Pentru ca circul cu mijloacele de transport in comun, mi-a fost dat sa asist la multe faze, de-a lungul anilor. Unele dragute, emotionante chiar, altele mai putin dragute. Despre unele am scris aici.

Azi, intorcandu-ma de la un eveniment care avea legatura cu copiii si cu educatia, am asistat la urmatoarea scena in tramvai. Mi se pare cea mai tare de cateva luni incoace. O sa fie o postare scurta, nu aveti mult de citit, dar cu siguranta va veti amuza. 🙂

200px-Tramway_32_Buc

4 adolescenti (2 baieti si 2 fete de 15-16 ani, au spus cu gurita lor). Unul dintre baieti face pe smecheru’, scoate o foaia de hartie, constata ca informatia de pe ea nu-i mai foloseste si da sa o arunce pe geam din tramvai. La care un tip (intre 30 si 40 de ani estimativ ochiometric 🙂 ) ii spune pe un ton foarte calm dar ferm: « Nu ar fi frumos sa arunci foaia aia pe geam ». In secunda 2 pustiul a bagat-o in buzunar. La care al doilea adolescent, zice tantos : « Cei 7 ani de-acasa ». Tipul ii raspunde iar pe un ton ferm : « Suntem ironici sau ce? » Nu va spun ca adolescentul si-a inghitit cuvintele si a inchis instantaneu gura. Mi-a placut maxim reactia tipului care, cu o singura fraza bine plasata si pe tonul potrivit si o privire care parca spunea « pe aici nu se trece » 🙂 , i-a linistit pe amandoi.

Cu greu m-am abtinut sa nu izbucnesc in ras. Noroc ca am coborat la prima. 🙂 Educatia se face peste tot.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ce-am invatat din tragedia Colectiv

Cum am cunoscut-o pe Crina Veres

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly