November 26th, 2020

Dupa Paste ma apuc de gradinarit

Nu, nu e pacaleala. Se spune ca in viata e bine sa faci un copil si sa plantezi un pom. Eu am zis sa o iau usor, asa ca anul asta chiar am de gand sa plantez un copac. Nu stiu insa unde o voi face caci gradina nu am, stau la bloc. Cred ca cel mai bun loc e fix pe bucatica de iarba din fata blocului. Asta ca sa il am in raza vizuala, sa il pot ingriji, sa-l monitorizez si sa ma bucur de el. Si cine stie poate ii « molipsesc » si ii inspir si pe vecini sa faca si ei la fel. 🙂

copac

Deocamdata, insa astept sa fie timp mai frumos si mai cald. Totusi, habar nu am ce pom sa cumpar si ce unelte de gradinarit sa folosesc, caci nu am mai facut chestia asta niciodata. Insa in mod cert, dupa capul meu, voi avea nevoie de o cazma pentru sapat pamantul din jurul pomului. Si am gasit o unealta foarte sexi. 🙂 Cred ca mi se potriveste, dupa ce voi invata sa o si folosesc :).

sapaliga

Ehe, pe vremea lui Ceasca, imi aduc aminte ca Nicolae si a sa soata erau primii la plantat copaci in vizitele de lucru si la dat exemplu poporului despre cum sa fii un bun gospodar. Mai stiti pozele cu tovasii in care el planta copacul si ea il uda cu stropitoarea ? 🙂 Adica sa ne intelegem, impartirea sarcinilor era bine delimitata. 🙂 Macar atunci se plantau mai multi copaci si astea erau niste obiceiuri bune, chit ca uneori erau cam obligatorii aceste actiuni si se faceau de ochii lumii.

M-a batut gandul, la un moment dat, sa-mi fac o mica sera si sa culviv cateva legume eco. Toate bune si frumoase vara, dar iarna nu stiu ce fac cu sera si unde sa o pozitionez. Asa ca, pentru moment, m-am cam lasat pagubasa.

Deocamdata ma limitez la cele cateva flori pe care le am in dotare, exotice si autohtone si marturisesc ca ori de cate ori, am timp sa le bibilesc, curatandu-le de frunze uscate punandu-le ingrasamant sau taind cate o ramurica uscata imi face mare placere. Sunt convinsa ca, daca as dispune de o gradina, mi-ar placea sa stau sa gradinaresc. Mi se pare relaxant.

Oricum am stabilit deja, ca, la vara majoritatea ghivecelor mele vor intra intr-un proces de lifting si schimbari majore, caci sunt destul de necesare. Si toaletarea mai temeinica a plantutelor, schimbarea pamantului si a ingrasamintelor. La partea asta cu ingrasamintele nu ma prea pricep si imi prind rau urechile in fata ofertelor bogate de diverse produse. Dar presimt ca o sa ma ajute si prietenul Google.

Sursa imagine : http://www.undp.org.fj/ro/gradinaritul-durabil-prin-plantarea-copacilor/ si  http://www.gardenpedia.ro

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum atragem abundenta in viata noastra

Cupon reducere pentru cumparaturi de Paste

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly