November 28th, 2023

Cum atragem abundenta in viata noastra

Luna asta am fost la un seminar care mi-a deschis capul si a fost foarte revelator. Este vorba despre seminarul lui Florin Pasat – “Atrage abundenta in viata ta”.

De anul trecut imi propusesem sa merg sa-l vad pe Florin, caci seminarul lui imi fusese recomandat cu caldura de multe persoane care fusesera deja. Insa, in 2014, am ajuns la cel al lui Liviu Pasat care mi-a placut la fel de mult. Ce sa zic ? Fratii Pasat sunt misto !

La Florin Pasat a fost prima data cand am stat la un seminar de 3 ore FARA PAUZA si fara sa simt nevoia de pauza sau sa ma plictisesc. Acum, cand scriu acest articol, imi face foarte bine sa reiau toata informatia prezentata, frunzarind inca o data notitele luate in timpul seminarului, caci am fost ochi si urechi. Ma bucur ca scriu abia acum pentru ca este ca o recapitulare bine venita. 🙂

11039700_622842644526341_1423614673023764670_n

Si pentru ca tot vine primvara, am inteles de la acest seminar faptul ca este fundamental sa facem curatenie putin si in capsorul nostru, printre ganduri, emotii si convingeri. Facand asta, scoatem la lumina potentialul nostru ascuns si gasim puterea si claritatea sa materializam lucrurile pe care ni le dorim si care NE SUNT BENEFICE in viata.

Si am invatat ca miracolele si alte chesti wow au explicatii cat se poate de stiintifice si de organice. Tot « spilul » este sa cunosti modul de functionare al lucrurilor ca sa stii pe ce « butoane » sa apesi.

Florin a vorbit despre cele 4 etape ale evolutiei :

1. VICTIMA – o persoana nefericita, stressata mai tot timpul, care spune mereu «  De ce mie Doamne ? » (cred ca fiecare recunoaste cel putin o persoana de genul asta)

Din tiparul de victima se poate iesi in 2 feluri :

  • Disperarea care te impinge inainte – victima ajunge sa se simta coplesita de toate starile negative pe care le experimenteaza si la un moment dat i se intampla ceva sau primeste un « sut » si se face in capul ei un declic, ce o impinge inainte, scotand-o din acest tipar
  • Prin inspiratie – care poate veni pe mai multe cai (o carte, un film, o discutie) si care de asemenea genereaza declicul salvator

2. PUTERE – RESPONSABILITATE

Uneori se produce un declic si descoperi ca ai puterea de a co-crea realitatea iar atunci cand descoperi responsabilitatea iti gasesti puterea. Cand ai puterea devii, constient de ce se intampla in realitatea ta.

Uneori incalcam niste legi ale universului, cu stiinta sau fara. Chiar daca cunoastem aceste legi sau nu, incalcarea acestora atrage dupa sine niste consecinte. Asa ca, eu zic ca ar fi mai bine sa le stim, ca sa pricepem mai repede de ce ni se intampla una si alta si unde am deviat de la traseu 🙂 .

Atunci cand lucram in conformitate cu legile Universului se intampla miracole.

MIRACOL = ceva care se intampla in favoarea ta, fara sa cunosti explicatia. Iaca, am mai lamurit un mister ! 🙂

Sfat – daca vrei sa testezi un pricipiu nou, vezi daca exista si in natura !

DSCN1930

Sa va explic acum partea care mi-a placut cel mai mult si a carei intelegere mi se pare fundamentala.

E vorba despre cum functioneaza mintea noastra si care e spilul.

Mintea noastra gandeste in imagini. Nu putem lucra cu concept fara sa avem o imagine asociata acestuia in mintea noastra. Si aici intervin niste tehnici de NLP (programare neuro-lingvistica) care spun asa. Constientul primeste informatia si creeaza o imagine. Apoi, mintea are 3 variante :

  • Ignora imaginea
  • Respinge imaginea
  • Actioneaza in conformitate cu imaginea

Pentru ca ceea ce gandesti in modul constient sa se transforme in actiune, este necesar ca imaginea de care vorbeam mai sus sa se implanteze in subconstient. Actiunile in plan fizic sunt dictate de imaginile din subconstient. Atunci cand o imagine se solidifica in subconstient, se materializeaza in realitate (cu o intarziere de 7 secunde). Aia inseamna miracolul si materializarea in plan a fizic a lucrurilor pe care le gandim si pe care ni le dorim.

MATERIALIZARE e cuvantul de ordine.

Apoi, un alt lucru important pe care l-am primit a fost o informatie cu totul noua pentru mine.

Am aflat ca celulele ochiului se reinnoiesc la fiecare 48 de ore iar, daca cumva inca porti ochelari inseamna ca noile celule care se creeaza, se contamineaza cu imaginea ochiului bolnav. Daca vrei sa nu mai porti ochelari, implementeaza-ti in subconstient o imagine a ochilui sanatos.

Asta pentru mine a fost un soc pentru ca habar nu aveam chestiile astea si mai ales pentru ca mi-am dat seama ca nici macar nu pot concepe cum e sa ai ochii sanatosi si sa vezi fara ochelari pentru ca port ochelari de la 2 ani. WOW ! Asta da revelatia serii !

3. ABANDONARE (INCREDINTARE) – inseamna a avea incredere totala in forta ordonatoare care exista in Univers (unii o numesc Dumnezeu) si a o lasa sa lucreze in viata ta. Un fel de Faca-se voia ta Doamne!

Atentie! A nu se confunda abandonarea cu lipsa de actiune. Pe principiul eu stau si nu fac nimic ca vine oricum forta si ma pune pe directie. NU MERGE ASA ! Actiunea este necesara intotdeauna.

4. IMUMINARE – a fi una cu forta. Cam acelasi lucru cu indumnezeirea.  Sunt niste concepte mai greu de inteles si de digerat.

Sala a fost full, seminarul a fost interactiv, am facut si primit masaj (ce bine a fost ! 🙂  )

Clar, concis, scurt si la obiect, iar informatia a fost prezentata intr-o maniera usor de inteles si percutanta.

Si am mai invatat eu si alte lucruri misto insa, daca m-as apuca sa le scriu aici pe toate cred ca s-ar transforma intr-o « transcriere » a seminarului si nu asta este intentia mea. Mai bine mergeti si-l vedeti pe Florin in actiune si primiti valoare ca numai asa vi se pot aprinde beculete in cap.

In concluzie, recomand cu caldura seminarul Atrage abundenta in viata ta.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

O zi de feminitate – impresii 2

Dupa Paste ma apuc de gradinarit

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly