November 28th, 2023

Despre terorism

In martie, cand am fost in emisiunea lui John Cristea m-a intrebat de ce nu scriu pe blog si despre alte subiecte mai sensibile nu doar despre lucruri frumoase. I-am raspuns ca tin la feng shui-ul meu pozitiv caci fespre tragedii, nenorociri si alte lucruri urate exista stirile. Daca te uiti regulat, iti iei garantat portia de energie negativa, daca cu asta te hranesti.

Eu la stiri ma uit foarte rar doar pentru a nu pierde legatura cu ceea ce se mai intampla.

In ciuda faptului ca pe blogul meu ma straduiesc sa promovez lucruri pozitive, optimiste si benefice (ca de rele se ocupa altii si nu vreau sa le iau painea de la gura :)), totusi m-am gandit sa abordez in aceasta postare subiectul terorismului.

kamikaze

Pentru ca pot sa vorbesc despre acest subiect fara patima si fara sa proiectez energie negativa.

Sa ne intelegem, nu carecumva sa credeti ca sustin terorismul. Ceva care omoara oameni nu are cum sa fie ceva bun. Insa vreau sa va propun sa priviti acest flagel al lumii moderne dintr-o alta perspectiva.

Nu stiu cum s-a intamplat, insa fix in seara de dinaintea atentatului din Bruxelles, eu ma uitam la un film cu un nume predestinat Kamikaze. Cam sumbra coincidenta!

Insa pot sa spun ca acest film mi-a schimbat complet perspectiva asupra teroristilor.

Intotdeauna m-am intrebat ce-i mana pe unii sa se sinucida si sa mai omoare si pe altii nevinovati.

Si uitandu-ma la acest film am realizat cum arata profilul unui terorist si cum se naste el.

Kamikaze-2014

Un terorist e o persoana care a suferit niste traume, e foarte pornit pe viata si un pic instabil emotional. E o persoana care a suferit si care inca mai sufera. Pentru ca nu si-a depasit traumele sau nu l-a invatat nimeni sa le gestioneze. Pe acest fond vulnerabil e foarte usor ca cineva sa-l influenteze si sa-i directioneze furia mocnita si dorinta de razbunare. E de fapt un om care sufera si care devine un pion, usor de manipulat de unele persoane cu anumite interese.

Si uite asa o persoana cu un fond bun se poate transforma intr-o arma mortala.

Acum pur si simplu ii vad altfel pe acesti teroristi si in loc sa ii dusmanesc, imi este mila de ei si simt compasiune.

Imi pare rau ca nu i-a oprit cineva din drumul autodistructiv in timp util.

Chiar va recomand acest filmul Kamikaze (2014). Este emotionant. Si mai ales urmariti reactiile turistilor din jurul protagonistului si transformarea sa ca reactie la mediul din jurul sau.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Iluziile in care cred romanii – 2

Ecouri dupa alegerile locale 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly