February 26th, 2024

depreHUB împlinește 1 an și lansează campania #15ksmiles CHALLENGE

Campania se va desfășura în perioada 10 – 31 octombrie, prin intermediul platformei Running Heroes*. Fondurile strânse vor fi utilizate de asociație pentru susținerea activității helpline-ului:

Astăzi, mai mult ca oricând, în contextul pandemiei, tot mai multe persoane devin vulnerabile emoțional și au nevoie de suport psiho – emoțional imediat. Serviciile de helpline sunt importante pentru ei întrucât le oferă siguranța că, indiferent de zi și oră, la capătul celălalt al firului există un specialist gata să le asculte suferința și îngrijorarea, să îi valideze și încurajeze, să îi ghideze în gestionarea crizelor emoționale și în luare deciziilor corecte pentru intervenție specializată. Prin acest helpline, și nu numai, depreHUB și-a atins obiectivul – asigurarea unei comunități cu specialiști multidisciplinari și servicii complete de suport, evaluare și intervenție psihologică.  Dacă în primul an proiectul a fost implementat și susținut preponderent din surse proprii, începutul celui de-al doilea an invită la un suport colectiv prin campania #15ksmiles CHALLENGE. Totodată, campania ne aduce aminte că tratamentul de imunitate emoțională este sportul și că, prin mișcare, putem face lucruri frumoase și benefice, atât pentru sănătatea noastră, cât și a celor din jur. Dacă în restul anului alergăm zi de zi pentru confortul nostru emoțional, financiar, profesional, până pe 31 octombrie putem alerga și pentru a readuce zâmbetele pe chipul oamenilor greu încercați de viață”, a declaratPsiholog Yolanda Crețescu, fondatoarea proiectului depreHUB și președintele Asociației Happy Minds.

22 de zile vor avea la dispoziție participanții pentru a parcurge, în alergare sau mers, o distanță de 15.000 km și pentru a-și îndemna prietenii să doneze câte 1 euro pentru fiecare kilometru parcurs, folosind hashtag-ul #15ksmiles pe rețelele de socializare.

Donațiile se pot face online, prin intermediul paginii https://deprehub.ro/doneaza/. Și companiile pot sprijini depreHUB direcționând, fără niciun cost suplimentar, o parte din impozitul pe profit datorat statului.

Pentru a se înscrie în competiție, participanții trebuie să parcurgă următorii pași:

  • Să deschidă un cont pe platforma www.runningheroes.com și să se înscrie la #15ksmiles CHALLENGE;
  • Să sincronizeze contul cu una dintre aplicațiile de monitorizare pași și alergare din lista furnizată de Running Heroes;
  • Să deschidă aplicația de monitorizare înainte de alergare pentru contorizarea kilometrilor parcurși în contul campaniei #15ksmiles CHALLENGE.

Cei mai conștiincioși participanți vor fi răsplătiți cu premii din partea partenerilor campaniei: Sneaker Industry și  Centrul de recuperare medicală “Terapie pentru Mișcare”.

Regulamentul complet al campaniei poate fi accesat la: deprehub.ro/15ksmiles-challenge/

Prin programele dezvoltate, depreHUB urmărește alinierea României la cea de-a treia direcție strategică a European Programme of Work 2019/2023 – “Ensuring healthy lives and well-being for all at all ages”.

Astfel, la un an de la lansarea depreHUB:

  • Peste 15.000 de apeluri au fost preluate de consilierii depreHUB prin intermediul helpline-ului;
  • Peste 5.000 de persoane au intrat în comunitatea depreHUB și au făcut evaluările gratuite pentru depresie sau anxietate;
  • Peste 200 de ședinte de psihoterapie gratuită au fost susținute de psihologii depreHUB pentru cazurile sociale;
  • Peste 90 de voluntari, psihologi și studenți la Psihologie, au fost formați de specialiștii depreHUB pentru a oferi suport și redirecționare pin helpline.

În contextul în care anul acesta depresia a devenit a doua cauza a mortalității în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani  (OMS), depreHUB și-a propus pentru anul 2021 dezvoltarea unui program de prevenție și intervenție dedicat adolescenților.

depreHUB  este un proiect național al Asociației Happy Minds, care reunește sub cupola unui nou concept în România (HUB dedicat comunităților care au predispozitie spre depresie), totalitatea serviciilor de consiliere și terapie pentru prevenția, evaluarea, dignosticarea și tratamentul depresiei. Abordarea unică a tipologiei depresive, la 360 grade, oferă beneficiarului accesul la specialiști, prin helpline si terapie gratuita, și tehnici de prevenție și suport în toate ariile vieții, prin screening online si module de psihoeducație pe care proiectul le dezvoltă constant.

*Running Heroes este o platformă gratuită de alergare, care funcționează în browserul de internet și în aplicația mobilă. Platforma este prezentă în 5 țări (Franța, Marea Britanie, Brazilia, Australia, România) și promovează sănătatea, sportul și mișcarea pe termen lung.

Pages: 1 2

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Platforma testedebine.ro lanseara maine primul webinar despre flora intestinala

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly