January 16th, 2022

Daca v-ati saturat de filmele americane….

……aflati ca in perioada 7 – 31 mai va puteti clati ochii cu 50 de filme europene in cadrul Festivalului Filmului European, ajuns la a 19-a editie, care se desfasoara in 5 orase dupa cum urmeaza :

7-14 mai: București

15-17 mai: Craiova

22-24 mai: Tirgu-Mureș si Iași

29-31 mai: Hunedoara

10401995_900798406625833_6520467514268111719_nIn Bucuresti, filmele vor rula la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Cinema Pro si vor include drame, comedii, filme biografice, documentare si filme de animatie din 25 de tari europene.

Programul festivalului se poate gasi aici.

In acest an, ambadasador onorific al festivalului este Tudor Giurgiu (regizorul filmului „De ce eu?“). El a fost ales de catre organizatori (Institutul Cultural Roman si Reprezentanta Comisiei Europene în Romania, cu sprijinul ambasadelor si institutelor culturale europene de la Bucuresti, al Uniunii Cineastilor din Romania, sub egida EUNIC Bucuresti) sa-si expuna versiunea proprie despre ce inseamna astazi cinematografia europeana.

La toate proiectiile si evenimentele din Festivalului Filmului European accesul publicului este GRATUIT, in limita locurilor disponibile.

Pe langa filme, cinefilii pot participa si la alte evenimente conexe: concerte, dezbateri, expozitii, workshopuri.

Uitandu-ma printre filmele pe care le-as putea vedea in cadrul Festivalului, mi-au picat ochii pe unul olandez « Soof – Lessons in love ». Pare o comedioara romantica draguta si relaxanta iar subiectul m-a facut curioasa asa ca as vrea sa vad ce se intampla pana la sfarsit, cum se incurca si se descurca itele acestei povesti.

Nu am inteles o boaba de olandeza din trailer :), asa ca astept cu interes subtitrarea (sper per sa fie bine tradus !) dar ma intereseaza de asemenea sa vad viziunea olandezilor asupra unei comedii romantice.

Pe langa acest film, mai am cateva pe lista, in special unele romanesti pe care le-am scapat cand s-au lansat.

Va doresc vizionare placuta ! 🙂

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Scriitoare pentru o zi

Ce poti face in Bucuresti intre 7 si 15 mai

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly