February 25th, 2024

Cum a fost la Promenada Operei 2015

Aseara a avut loc cea de-a IX-a editie la Promenadei Operei pe esplanada din fata Operei Nationale Bucuresti.

Spectacolul a reprezentat o avanpremiera a stagiunii 2015/2016 a repertoriului Operei Nationale.

Conceptul de anul asta a fost « Open Air Opera Classica », cu accentul pe stilul clasic care inseamna simplitate, eleganta, traditie, valoare si perfectiune.

11885241_10153151945051297_3782932122231356009_n (1)I-am putut asculta, interpretand arii celebre pe Lucian Corchis, Maria Jinga, Florina Ilie, Liviu Indricau, Iulia Isaev, Sorina Munteanu, Madeleine Pascu, George Ionut Virban. Cu ocazia asta, am mai aflat si eu cine sunt solistii care canta la Opera caci numele lor nu imi spuneau nimic.

Trebuie sa spun ca in acest an, cel mai mult mi-au placut momentele coregrafice : « Dansul sabotilor », din baletul « La Fille mal gardée » si cei 2 protagonisti care au interpretat « Blind Tango » – care mi-a mers la suflet si la care m-am zgait literlamente cu gura cascata, uitand sa mai respir.

IMG_20150829_213239

Mi s-a parut foarte buna organizarea din acest an, fara imbulzeala si alte cele. Am vazut oameni de toate varstele de la cei mai mici pana la pensionari, veniti in numar foarte mare. E drept ca nu au fost asa de multi oameni ca in alti ani, insa toata lumea s-a comportat civilizat.

Cum vremea a fost mai mult ca perfecta, scaunele puse de organizatori s-au umplut foarte repede dar aveai loc sa-ti pui si scaunele pliante aduse de acasa, asa cum au facut unii, sau paturica, daca vroiai sa te simti ca la picnic.

La intrare primeai cate un pliant, dar ceea ce nu pot sa inteleg eu sunt nelipsitele tarabe cu carnati, hot dog-i si carne. Bine ca nu erau si mici ca as fi facut pe loc un atac de greata. Parol !

Mi-a placut un grup de oameni care-si adusesera de acasa o masa in toata regula, cu fata de masa alba, scaune si sfernice cu lumanari.  Adorabili, cum stateau ei la o masa campeneasca cu iz de ospat medieval, creand in jurul lor o atmosfera romantica de-a dreptul mai ales dupa lasarea intunericului. A fost maxim ! Chiar am vrut sa-i fotografiez insa m-am gandit apoi ca as fi deplasata, violand intimitatea oamenilor fara sa cer permisiunea, asa ca m-am abtinut.

Spectacolul a durat 2 ore si am aflat ca  anul acesta, pentru prima data, Opera Nationala va pleca intr-un turneu la New York, unde va prezenta cele mai frumoase momente coregrafice din repertoriul sau.

Tot in stagiunea 2015/2016 se va lansa si revista operei, precum si alte proiecte ambitioase.

Abia astept editia de anul viitor !

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum arata lacul din Parcul Tineretului

Cum a fost la seminarul cu Bill Walsh

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly