September 27th, 2023

Cu ce jocuri te delectai in copilarie?

In primul rand La Multi Ani copiilor mari si mici ! De cateva zile, iarba nu-i mai place si gura nu-i mai tace copilului meu interior. Stiati ca si adultii au in ei copii interiori si ca daca stiu cum sa comunice cu ei au o viata mult mai frumoasa si implinita nu-i asa ? Eu sper ca da. Din cand in cand copii interiori comunica cu noi prin diverse metode.

Al meu ma tot bate la cap sa-i cumpar un Nu te supara frate. Este jocul pe care l-am indragit cel mai mult in copilarie. Il jucam cel mai adesea cu parintii si apoi cu copiii de la bloc. Adevarul e ca de atunci nu l-am mai jucat si parca tare imi era dor. Asa ca azi dupa ce termin de scris acest articol dau fuga la magazin sa-mi iau jocul. Ca numai la asta ma gandesc si trebuie sa-mi onorez copilul interior ca doar azi e ziua lui. Ma rog, e de fapt o ea.

Asa ca sper sa se bucure ca-i fac o bucurie.

Si pentru ca tot m-au apucat nostalgiile, mi-am adus aminte de toate jocurile din copilarie : cataratul in copaci era preferatul meu (si a fost fara urmari grave), apoi ne jucam de-a mama si de-a tata, faceam mancare pentru papusi si o ascundeam prin casa pana ajungeau sa o gaseasca ai mei dupa mirosul urat degajat 🙂 (petalele de trandafir erau materia mea prima predilecta 🙂 ), Tara, tara vrem ostasi, Ratele si vanatorii, Tomapan, Marocco, Sotron, De-a v-ati ascunselea, Popa prostul si razboi.

18620178_1328718057196406_228858277063206701_n

Nu erau foarte multe jocuri disponibile atunci dar macar cele care erau presupuneau ori miscare ori exersarea neuronilor.

Ma foarte bucur ca pe atunci nu existau retele sociale ci doar interactiune umana directa.

Daca nu ati plecat din Bucuresti cu ocazia minivacantei de Rusalii, aflati ca atat parintii cat si copiii sunt asteptati in perioada 1 – 4 iunie, in Parcul Herastrau si la Muzeul Satului, la Festivalul Opera Copiilor, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti in colaborare cu Opera Comica pentru Copii.

Timp de patru zile, cei mici, alaturi de familiile lor, au ocazia sa vada peste 15 spectacole de muzica, teatru, balet sau street dance, plus o gala extraordinara in care se vor intalni cu cele mai frumoase povesti ale Operei Comice pentru Copii! Pe aleile din Parcul Herastrau vor avea loc numeroase activitati pentru copii: Face Painting, Photo Point, Puzzle Point, Cinema OCC, Jocurile si Magazinul Operei Comice pentru Copii.

Intrarea sete libera, vremea perfecta pentru activitati distractive ina er liber asa ca eu zic sa nu lipsiti. Uitati de rolul de adult si jucati-va alaturi de copii. Eu asta voi face.

Gasiti aici programul si lista activitatilor care se pot face in cadrul Festivalului.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Era sa uit sa va spun de Festivalul Statuilor Vivante

Evenimentele lunii iunie 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly