November 27th, 2020

Copilul tau petrece prea mult timp online? 5 modalitati pentru a schimba asta!

O problema actuala, cu care se confrunta parintii de pretutindeni, este tendinta celor mici de a incepe sa utilizeze device-urile electronice in exces, de la o varsta frageda. Studiile efectuate de-a lungul timpului au aratat ca micutii petrec, in medie, 5 ore pe zi folosind telefonul mobil sau tableta. Acest lucru este ingrijorator, copiii incepand sa ignore alte activitati in favoarea jocurilor sau aplicatiilor.

Iata 5 tips & tricks pentru a evita acest fenomen, inca de la inceput!

 1. Ajuta-l pe cel mic sa isi descopere o pasiune!

Cauzele pentru care copiii ajung sa petreaca ore intregi in fata ecranului sunt, in principal, lipsa altor preocupari si accesul necontrolat la device-urile electronice. Daca il vei ajuta pe cel mic sa isi gaseasca un hobby, acest lucru il va tine departe de telefonul mobil si de tableta. Inscrie-l la diferite activitati, pentru a putea descoperi ceea ce ii place. De exemplu, incurajeaza-l sa invete un instrument muzical. Daca vei decide astfel, o orga de vanzare gasesti pe site-ul soundcreation.ro, iar cel mic va fi, cu siguranta, incantat de noua „jucarie”!

992862654_acc486de7b

  1. Incurajeaza-l sa faca miscare!

Acest sfat nu numai ca va reduce timpul petrecut de cel mic in fata ecranului, dar il va apropia de natura si il va determina sa deprinda obiceiuri benefice pentru sanatatea lui. Pentru inceput, cumpara-i copilului o bicicleta potrivita pentru el. Poti sa vezi modelele pe www.babyneeds.ro si sa o comanzi rapid pe cea preferata de cel mic. Astfel, el va fi preocupat de noua activitate, uitand de jocurile de pe tableta.

Father teaching son how to ride a bike

  1. Controleaza accesul la dispozitivele electronice!

Desi poate parea o masura stricta, aceasta este obligatorie, daca vrei ca micutul sa deprinda obiceiuri sanatoase. Nu trebuie sa ii interzici total folosirea tabletei, ci doar sa stabilesti, de comun acord cu el, un interval orar sau un numar de ore in care ii este permis sa isi petreaca timpul in acest fel. De asemenea, asigura-te ca el nu va percepe acest lucru drept o pedeapsa, pentru ca vor exista probleme si frustrari. Explica-i, pe intelesul lui, de ce este necesar sa existe o limita.

mom-and-son-looking-at-photos

  1. Stabileste un sistem de recompense!

Aceasta tactica nu este folositoare doar in cazul dispozitivelor electronice, ci in multe alte aspecte. Copilul va deprinde un simt al responsabilitatii, intelegand ca are atat indatoriri, cat si drepturi. De exemplu, conveniti un set de reguli, precum urmatorul: pentru fiecare sarcina indeplinita, va primi acces la tableta pentru 15 minute. Lista indatoririlor sale poate include curatenia in camera, citirea unui numar de pagini dintr-o carte, petrecerea unui numar de minute in aer liber sau ajutorul oferit la treburile casnice.

chores

  1. Implica-te in viata lui!

Uneori, copiii se refugiaza in device-uri, in lipsa interactiunii si atentiei primite din partea ta. Indiferent de treburile pe care le ai de rezolvat si oricat de ocupat ai fi, nu uita sa te implici, in fiecare zi, in viata copilului tau. Acest lucru inseamna sa iti rezervi cel putin jumatate de ora, pentru a purta o conversatie de calitate cu micutul. Intreaba-l cum s-a simtit in ziua respectiva, ce lucruri distractive a facut, daca l-a suparat ceva anume si daca a invatat ceva nou.

Asadar, daca il vei obisnui pe cel mic cu obiceiuri sanatoase, inca de mic, vei evita situatia in care va deveni mult prea dificil sa ii schimbi comportamentul negativ. Tine minte ca o relatie stransa intre tine si copil este fundamentala pentru buna intelegere!

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ce mai inseamna spirit civic?

Cum a fost la ReMarking Romania V2.0 – 1

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly