November 28th, 2023

Ce puteti face daca mai aveti haine sau alte lucruri de donat

Dupa ce am donat obiblioteca intreaga si vreo 3 munti de boarfe + alte obiecte, am inceput sa invat si eu unde sa donez lucruri pentru ca, se pare ca am ajuns sa fac donatii anuale, chit ca imi propun chit ca nu.

Si pana la urma mi se pare o chestie destul de practica. Chiar e cazul ca, anula sa dai lucrurile vechi, ca sa lasi in viata ta sa intre noul. Iar fara curatenie,a cest lucru nu este posibil.

In plus, cu totii avem acasa lucruri (haine sau alte obiecte) pe care poate nu le-am folosit niciodata, de care ne-am plictisit si pe scurt care nu ne mai sunt de folos, in stare buna fiind. Si inca ceva…nu donezi lucruri, rupte, prafuite, roase, descusute sau mai stiu eu cum. Este lipsa de respect fata de aproapele tau si nu se cheama caritate ci bataie de joc.

Asa ca, anul asta am cautat modalitati utile si practice de a dona lucrurile mele vechi, de care nu mai am nevoie. Dar din dar se face rai, si eu am primit lucruri si obiecte folosite si ma gandesc ca altii se pot bucura de ele daca eu nu mai am nevoie de ele.

Iata 3 variante care mi se pare foarte la indemana pentru oricine vrea cu adevarat sa faca un bine aproapelui sau :

Postarea asta am vazut-o ieri pe Facebook si are TERMEN LIMITA pe data 18 IULIE! M-a inspirat si motovat. Asa ca azi am pus anunturi la bloc, sperand sa-mi mobilizez si vecinii (care citesc fireste)! Salut initiativa Clever Taxi!

  1. Clever Taxi

12 iulie la 11:22 ·

Tu când ai donat ultima dată?

Alatura-te noua si soferilor de la TAXI TITAN in colectarea donatiilor de bunuri materiale pentru copiii si familiile nevoiase din Valea Screzii, jud. Prahova. Cum?

? Faci curățenie în dulap.
? Selectezi hainele nedeteriorate pe care nu le mai porți.
? Te înscrii aici: www.clevertaxi.com/donatii

#CleverTaxi ofera 10 RON pentru fiecare donatie pe care voi o realizati si asigura transportul de la voi catre dispeceratul Taxi Titan, urmand ca soferii de taxi sa le transporte catre Valea Screzii.

 

  1. Le puteti pune pe usedup.ro, care practic este un siste care face un fel de troc. Utilizatorii, pe baza unor puncte, pot schimba intre ei produsele donate.

 

  1. Le puteti pune pe Facebook in urmatoarele grupuri :

Free Cycle Bucuresti https://www.facebook.com/groups/325116167547550/?ref=br_rs

(un grup destul de serios, cu reguli clare)

 

Freecycle Bucuresti Ilfov https://www.facebook.com/groups/245213909378555/?ref=br_rs

Si asta din ce am vazut e ok.

Mai sunt alte grupuri dar sunt pline de oameni care au probleme la mansarda. Am pus o postare cu niste glossuri si a inceput unul sa se certe cu mine asa tam nesam. Am sters postarea si am iesit din acel grup. In mod cert oamenii aveam alti gargauni in cap si nu ii prea interesa se se ajute reciproc.

Marturisesc ca, personal, nu am avut mare succes cu aceste grupuri pentru ca ori am starnit un scandal 9de al niste amarate de glossuri), ori am dat de oameni care mi-au scris in privat sa-mi spuna ca nu pot. Whatever!

Deci am ramas cu obiectele. Dar asta nu inseamna ca altora nu le-a mers.

Am vazut ca se doneaza de la prezervative (da, m-am socat cand am vazut asa ceva!) pana la mobila, electrocasnice, tot ce vrei si ce nu vrei. Asa ca, daca ai un pic de rabdare, poti chiar sa-ti mobilezi casa. Daca vedeam la timp un anunt, imi gaseam si eu masina de spalat. Dar m-am trezit tarziu asa ca am ramas doar cu privitul.

Va doresc succes la eliberarea de balastul din casa si spor la ajutor reciproc!

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Evenimentele lunii iulie 2018

Despre divort – 1

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly