December 10th, 2023

Ce NU stiai despre protejarea telefonului in functie de temperaturile de afara

Telefonul a devenit pentru multa lume un obiect indispensabil, care insoteste omul peste tot, inclusiv la dus. Astfel, japonezii au realizat un telefon rezistent la apa pentru a indeplini aceasta nevoie a posesorilor de mobile care isi doreau sa poata vorbi fara probleme, inclusiv cand faceau dus. Interesant este faptul ca telefonul a reusit sa ramana definitiv in viata omului si sa evolueze tot mai mult, in asa fel incat sa-i indeplineasca toate cerintele.

Temperaturile de afara incearca uneori sa-i puna piedici serioase. Dispozitivul trebuie sa lupte cu canicula pe timpul verii, cu gerul pe durata iernii, cu ploaia generoasa din timpul toamnei sau primaverii. Acest lucru a obligat posesorii de mobile sa incerce prin toate mijloacele sa isi ia toate masurile de precautie necesare pentru a fi siguri ca pot beneficia de telefonul lor o perioada cat mai lunga de timp.

Iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre protejarea mobilului in functie de anotimp:

  1. Fie ca iti place, fie ca nu, toamna isi face debutul cu ploi abundente si cu o vreme deloc pe placul tau. Probabil ca nu vei putea sa-ti protejezi telefonul de fiecare data cand il vei scoate din buzunar, iar acest lucru poate duce la deteriorarea sa partiala sau totala. Ia-ti un smartphone rezistent la apa, foloseste umbrela impotriva ploii, invata cateva trucuri pentru a avea grija de telefonul in care tocmai a intrat apa. De exemplu, pune dispozitivul intr-o punga cu niste pliculete cu silicagel, leaga punga si asteapta o ora pana cand umezeala va fi absorbita;

  1. Iarna sunt temperaturi extrem de scazute, iar mobilul incepe sa nu mai functioneze cum ar trebui. Uneori, nici nu mai poti vorbi la el pentru ca se inchide brusc. Cum il poti proteja impotriva iernii friguroase? O idee foarte buna este sa cumperi o husa de protectie ce nu expune direct telefonul la diferente bruste de temperatura. Daca vrei sa faci o astfel de achizitie si sa te bucuri in aceasta iarna de toate functiile telefonului tau, cauta prin gama de huse pentru Huawei un produs care se potriveste necesitatilor tale;
  2. 3. O alta problema pentru mobilul tau este canicula din lunile fierbinti de vara care poate afecta bateria si ecranul. Protejarea dispozitivului se poate face usor ferind telefonul de apa, tinandu-l la umbra sau in geanta, protejandu-l cu ajutorul husei de praf si nisip. O idee buna este sa-ti actualizezi aplicatiile. Probabil te intrebi ce legatura are cu temperatura ridicata de afara. Functionarea optima a dispozitivului duce la cresterea duratei de viata a bateriei. De asemenea, tine cont de sfaturile specialistilor care iti pun in vedere faptul ca nu trebuie sa uiti mobilul in masina bombardata de razele solare.

Asadar, este indicat sa fii atent mereu la prognoza meteo deoarece asa vei afla daca temperaturile de afara vor putea sa-ti afecteze telefonul. Desi vei fi tentat sa crezi ca nu e nevoie de protejarea dispozitivului, adevarul este ca, in momentul in care se va intampla ceva, te vei trezi brusc ca asigurarea nu te ajuta si ca trebuie sa platesti pe banii tai reparatiile necesare.

 

surse foto:

shutterstock.com

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum putem sustine casa sustenabila EFdeN la Solar Decathlon Dubai

„Maria, Regina României”, un film, o istorie, din 8 noiembrie în cinematografe

2 Comments

  1. 10/11/2019

    O sa tin cont de sfaturi, par foarte folositoare

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly