June 15th, 2024

Ce-am gasit la Targul de Turism februarie 2017

Daca te duci la targul de turism in calitate de specialist e bine sa te duci vineri. Lumea e mai relaxata. Nu prea sunt vizitatori cu scop turistic si in general poti sa respiri inauntru si sa vizitezi mai toate standurile, sa vorbesti cu oamenii, sa faci poze, selfiuri si sa te comporti ca un jurnalist…..sau….ca ce vrei tu. 🙂

20170217_152845

Am stat acolo 3 ore. Data viitoare imi iau trolerul. Caci m-am umplut evident de brosuri, namol de Amara si bomobici. Nu sa speriati…nu am cazut in namol ! L-am luat la borcan pentru acasa de la standul Primariei din Amara, care a ales sa-si promoveze in acest fel pricipalul produs turistic. 🙂 Sa vezi tratamente SPA ce-mi fac eu. 🙂 Cica se poate pune si pe par !

20170217_154034

Cu cine m-am intalnit acolo ?  Cu oameni din turism : agentii, ghizi (desi cam putini, caci se pare ca unii nu servesc aceste manifestari), bloggeri, hotelieri, furnizori de servicii turistice si conexe, Daniel Buzdugan, presa si Ministrul Turismului.

Ce am constatat ?

Spre deosebire de anul trecut, azi singurul stand animat era cel al Romaniei (unde era muzica, dans si voie buna, iar oamenii serau stransi ciorchine), in speta al Ministerului Turismului. Chiar ma intrebase cineva de ce nu dansez si eu ! Pt ca faceam live pe Facebook 🙂

In rest, tristete si cumintenie peste tot. Poate se pregatesc pentru cele 2 zile de weekend dar restul standurilor din strainatate care, in alti ani, te imbiau cu tot felul azi…pauza.

Toti participantii la targ aratau ca scosi din cutie. Aproape impecabil imbracati. Si asta zic ca e un plus. Sau, nu am vazut eu bine pana acum ! 🙂

Am vazut promovare mult mai buna a Romaniei. Clar era o mare diferenta. Se pare ca romanii incep sa-si dea seama cum se face promovarea si ce atuu-ri ar trebui sa puna in valoare. Iar asta nu poate decat sa ma bucure.

Se pare ca mentalitatea ca avem cu ce dar suntem fraieri si nu stim sa valorificam resursele, incepe usor usor sa dispara si sa faca loc promovarii inteligente si creative. Unele zone ale tarii chiar erau promovate foarte misto si aveau niste standuri care te atrageau ca un magnet.

In schimb, ce nu mi-a placut a fost lipsa de spirit de customer service la unele agentii din Romania si nu numai ! Oameni plictisiti, total dezinteresati de persoana care se apropia de standul lor. Multi mai au de invatat la capitolul cum sa-ti tratezi clientii !

Ma rog, era spre sfarsitul orelor de targ asa ca poate erau si ei obositi. Iar unii isi luasera la stand niste persoane care nu aveau nici o legatura cu standul, cu afacerea si in general erau puse cam de umplutura. Am facut si eu un sondaj printre cateva agentii sa vad cum reactioneaza la notiunea de ghid. I-am intrebat daca au nevoie de ghizi. Rezultatul : 90% cascau ochii mari la mine, se blocau, erau foarte derutati sau spuneau pur si simplu ca nu. Tare curioasa sunt ce cifra de afaceri aveau. Dar nu m-am obosit sa mai continui sa ma lamurisem deja.

20170217_162449

Viitorul tarii e frumos

Putini au raspuns prezent si au inceput sa-mi dea informatii, au fost deschisi si parea ca chiar inteleg fenomenul si de ce erau acolo.

Am vazut si oferte bune pentru lunile martie, pentru 1 mai, pentru vara lui 2017 si chiar pentru 2018.

Adevarul e ca atunci cand activezi in turism trebuie sa fii mereu la curent cu noutatile si bine documentat.

Iar noutati slava Domnului am descoperit destule ! Timp sa am sa va povestesc pe blog despre toate.

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ghid la Palatul Parlamentului

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly