January 25th, 2021

Carti, copii si alte cele

Desi nu am inca copii fizici, cele 2 pisici pe care le am le consider “copilasii” mei 🙂 si mai am si un copil interior de care de cativa ani incoace chiar ma ocup mai serios si caruia ii acord, in sfarsit, atentia cuvenita.

Invat mult de la pisicile mele caci ele nu au alta grija pe lumea asta decat sa manance, sa doarma, sa se joace, sa ceara si sa ofere iubire. Pai nu e viata frumoasa in stilul asta? Nu-si bat capul cu facturi, credite si pentru ce vor manca a doua zi caci stiu sigur ca vor primi. Mi se pare o filosofie grozava. Oare de ce nu am putea si noi oamenii sa fim la fel? Ar fi viata mult mai distractiva.

Cat despre copilita mea interioara ce sa va spun? E jucausa, capricioasa si stie sa ceara ce vrea. Si eu ii cam fac pe plac caci daca o “hranesc”, ii dau voie sa se manifeste si am grija de ea, ma rasplateste cu creativitate si bucurie de viata.

Ii place foarte mult sa se dea in leagan cand vede unul in parc. Adora sa se catere pe tot ce i se pare interesant asa ca am bifat catarari pe munti, stanci, pe un tanc si pe schela orasului Brasov (intr-o vreme in care nu luai amenda pentru asta 🙂 )

Iubeste de asemenea lectura dar si povestile insa pe vremea cronologica a copilariei mele nu existau foarte multe ca acum. Acum sunt cate si mai cate in materie de povesti, carti pentru copii; chiar si povesti educative personalizate. Sigur, fetitei mele interioare i-ar cam placea o poveste scrisa fix pentru ea, in care sa se simta unica, sa-si vada scris numele in carte, locurile preferate si poate chiar sa fie personajul principal, sa ia parte la aventuri fascinante (caci plimbarile si explorarea a tot ce se poate sunt pasiunile ei), si sa descopere taramuri noi, locuri misterioase, sa cunaosca super eroi si alte asemenea.

Si chiar ea m-a indemnat sa scriu acest articol pentru ca…..asa a avut chef. 🙂 E tare bine sa inveti sa-ti cunosti copilul interior si sa fiti prieteni. Nici nu banuiesti in cate feluri ti se poate imbogati viata.

Imi place sa cred ca stie toata lumea cat de importanta este lectura pentru dezvoltarea armonioasa a unui copil (interior sau nu) iar povestile ce sa mai spun? Tuturor ne plac, de cand ne nastem si pana murim. Cel mai frumos este ca ne putem scrie in orice moment propriile povesti, fie ca suntem copii fie ca suntem adulti si avem posibilitatea sa le facem sa se adevereasca.

E frumos sa citesti si sa visezi iar cartile si povestile educative e bine sa faca parte integranta din viata noastra la orice varsta.

Sursa foto : https://cartecumine.ro/

Pages: 1 2

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Recenzie carte : “You asshole, you caused it” de Connie Larkin

Recenzie carte : Ce Mi-a Soptit O Vrabiuta – Biz Stone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly