June 15th, 2024

Biblia cu explicatii

Cati dintre voi ati citit Biblia? Desi ma consider un beliver (o persoana care crede) nu o persoana religioasa, marturisesc ca nu am citit-o. Cu toate ca este cartea de capatai a oricarui crestin, iaca la mine nu s-a potrivit abordarea clasica. šŸ™‚ Asa ca Biblia mea inca sta cuminte in biblioteca.

Am avut cateva incercari, dar mi s-a parut atat de stufoasa si complicata ca nu am inteles nimic. Apoi am realizat ca legatura mea cu credinta avea sa se petreaca un pic altfel si ca cititul Bibliei nu e calea mea.

De cand am inteles asta, nu ma mai agit, pentru ca de fiecare data cand am nevoie sa pricep vreo pilda, mi se arata pe diverse cai si Ā«Ā traducereaĀ Ā».

Biblia 1

De-a lungul experientelor mele de viata, legate de religie si de spiritualitate, am intalnit un grup de americani prezbiterieni practicanti si am ajuns si la o seara de ceea ce numesc ei Ā«Ā Studiul BiblieiĀ Ā». Am constatat cu stupoare ca Biblia pe care ei o foloseau era identica cu cea ortodoxa. Se adunau mai multiĀ  in casa cuiva, citeau cateva versete din Biblie apoi o comentau incercand sa-i patrunda sensurile. Ei asa da, cu atatea explicatii si pareri e mult mai simplu sa o intelegi si sa ai apoi subiecte de reflectie.

Dar cine are in ziua de azi 2 ore pe saptamana sa se adune si sa discute despre BiblieĀ ? Poate doar cei care au legatura cu Ā«Ā domeniulĀ Ā» šŸ™‚ caci restul oamenilor obisnuiti au indeobste alte Ā«Ā preocupariĀ Ā».

Biblia 2

Nu stiu cat costa o Biblie dar prin librariile online am gasit una care se numeste Ā«Ā Biblia de studiu pentru o viata deplinaĀ Ā» care este structurata in asa fel incat sa te ajute sa o intelegi mai usor si totodata sa reflectezi la anumite subiecte. Are note de subsol, articole, tabele si e impartita pe sectiuni.

Iar daca o cumperi, o partea din bani vor merge catre un scop caritabil. Eu zic ca merita.

Acum mai ramane sa imi fac timp pentru asta si sa fiu consecventa in buchiseala daca ma hotarasc sa o cumpar.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Dracula + concert de muzica clasica

Evenimentele lunii august 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly