December 8th, 2022

Azi terminam resursele naturale generate de planeta in 2020

Dupa cum stiti, promovez tot ce sustine viata si sanatatea planetei pe care traim si pe care o iubesc cel mai mult. Nu rezonez cu ideea ca resursele sunt finite si ca le-am fi terminat deja, insa am decis sa postez acest comunicat in forma sa integrala pentru ca doresc sa trag un semnal de alarma in privita folosirii cu responsabilitate a resurselor caci a ne bate joc de planeta si de resursele naturale pe care le avem la dispozitie mi-as dori sa nu mai faca parte din noua noastra realitate. Nu ne mai putem astepta ca, avand o mentalitate si un comporatment de pradator o sa ne fie bine si am tot avut recent exemple de consecinte nefaste ale comportamentului gresit la nivel de umanitate.

Resursele ne-au ajuns in 2020 cu aproape o luna mai mult decat in 2019, dar consumam mai mult decat avem. Folosim anual 1.6 Planete

Earth Overshoot Day (n.r. EOD – Ziua Suprasolicitarii Pamantului) pica anul acesta pe 22 august.  Resursele pe care planeta le poate genera intr-un an ne-au ajuns in 2020 cu aproape o luna mai mult decat in 2019, conform datelor Global Footprint Network (GFN). Cu toate acestea, continuam sa consumam din resursele  naturale care se cuvin generatiilor viitoare si sa risipim enorm.

In Romania, am terminat resursele pe 11 iulie 2020, mai rapid decat media globala

Daca anul trecut GFN anunta ca am consumat, in medie la nivel global echivalentul a 1,75 planete, in 2020, vedem o reducere a amprentei ecologice a umanitatii cu 9,3%.  Consumul este, temporar, la nivelul anului 2005-2006, adica folosim in prezent natura de 1,6 ori mai rapid decat ecosistemele planetei noastre se pot regenera, echivalentul a 1,6 planete.

Planet Earth from space showing North America and the Atlantic and Pacific Oceans. https://visibleearth.nasa.gov/view.php?id=57723

Pages: 1 2

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Orice femeie ar trebui sa aiba unul sau mai multe vibratoare

Cum a fost a Classic Unlimited la Sinaia

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics