Azi, 3 ianuarie 2015 va ramane pentru mine o data atnologica pentru ca este ziua in care m-am apucat de gatit. Pana acum am ocolit cu gratie aceasta indeletnicire casnica din varii motive, principalul fiind ca-mi place mai mult sa mananc, asa ca las prepararea in seama altora mai priceputi pe care ii pot insa seconda cu succes. 🙂
Am mai facut eu pana acum tiramisu (care-mi iese excelent), gulas (la care am fiert 4 ore de mi se luase la un moment dat), pilaf din orez basmati si cu rulouri à la Madalina :),  dar tot amanam momentul, poate fiind un pic cam neincrezatoare in fortele proprii. Desi cand mi-au taiat motul, unul dintre obiectele alese de pe tava a fost o lingura de lemn. Pana acum, acest talent ascuns, a stat la « dospit » nemanisfestandu-se. Insa am senzatia ca daca voi persevera, Master Chef ma voi numi 🙂 .
Satula fiind de sarmale, carnati, caltabos si alte bunataturi greu digerabile, dar incl use musai in meniurile de sarbatori, am zis ca nu mai suport sa vad in fata ochilor sau sa consum carne timp de o saptamana.
Asa ca m-am gandit ce ar merge la felul 2 « asezonat » la ciorba de sfecla. M-am sucit, m-am gandit si razgandit, imi era lene sa ma duc la supermarket sa fac cumparaturi din nou, asa ca, privind camara, am decis – mancare de mazare, ca tot e una dintre preferatele mele. Iata ce a iesit :
Chiar e mai mult decat comestibila. Mmmmmmmmmm…….yummy ! E buna rau ! Sunt multumita de ce a iesit. Saptamana viitoarea sparg gheata cu prima ciorba.
Hai ca acum sunt buna de maritat ! 🙂
Când văd poze cu mâncare mi se face foame 🙂 Dar rețeta, unde-i rețeta ? :))))
Si mie mi se face foame asa ca am zis sa li se faca si altora 🙂 Nu e nici o reteta la cat de banala e mancarea asta.. Sunt doar ingrediente : ceapa, ardei, mazare, bulion, sare de Himalaya (din’aia roz), marar, un pic de oregano, tarhon, boia iute si alte cateva ierburi pe care le-am aruncat acolo conform ideilor mele crete si inspiratiei de moment. Nici nu mai stiu ce era. Cert este ca rezultatul final e bun.
http://alexgateste.blogspot.ro/
🙂 enjoy
Merci 🙂