October 17th, 2021

Aliatul – un film ce nu trebuie ratat

« Aliatul » este un thriller romantic a carui actiune este plasata in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Agentul britanic, de origine canadiana, Max Vatan (interpretat de Bard Pitt) este trimis in misiune in Casablanca pentru a-l asasina pe ambasadorul german. Pentru aceasta trebuie sa colaboreze cu Marianne Beauséjour (interpretata de Marion Cotillard), membra a Rezistentei Franceze, care scapase din Franta dupa ce echipa sa a fost descoperita si ucisa. Pentru aceasta misiune cei 2 trebuie sa se dea drept sot si sotie si sa castige increderea tuturor.

Asa cum va imaginati deja, intre cei 2 spioni se leaga o poveste de dragoste si din fericire reusesc sa scape teferi din periculoasa misiune. Asta este prima parte din film.

aliatul

Cand apele se mai linistesc, cei 2 revin la Londra si se casatoresc, intemeindu-si o familie. Si asa incepe partea a doua. O perioada, duc o viata de familie linistita si fericita, atat cat se poate, pe fondul razboiului.

Pana cand, Max afla ca sotia sa ar putea fi spioana germana care transmite informatii nemtilor. Dragostea pentru Marianne il impinge pe Max sa nesocoteasca ordinele si sa porneasca o ancheta pe cont propriu riscandu-si viata. Va reusi oare Max sa scape de indoileile care-l chinuie si sa aiba incredere in sotia sa in conditiile in care erau un cuplu de spioni, foarte buni si antrenati sa supravietuiesca in orice conditii ?

Pot sa va spun doar ca filmul nu se termina in stilul cliseistic hollywwodian.

« Aliatul » e un film bun, care merita vazut – o poveste care te tine cu sufletul la gura. Este in acelasi timp un film de spionaj, are si romance, actiune e si psihologic. Le are cam pe toate si satisface, dupa parerea mea, mai toate gustrile. Nu prea ai cum sa te plictisesti ci traiesti intens actiunea alaturi de personajele din film.

Prima parte a filmului face trimitere clara la « Casablanca », actorilor li se potriveste foarte bine partitura interpretata si sunt foarte bine alesi.

Trebuie sa remarc costumele foarte frumoase, deci nota 10 la partea de fashion. Ambii  protagonisti arata bestial si seducator, reusind sa reinvie sarmul si eleganta femeilor si barbatilor din acele vremuri. Frantuzoaica ii cam ia fata lui Brad Pitt prin feminitate, eleganta, inteligenta si prin faptul ca era foarte bine pregatita, neuitand nici un amanunt si foarte priceputa la arme.

Prima parte a filmului te tine in suspans un pic mai mult, iar a doua e putin mai linistita dar tensiunea se exacerbeaza pe finalul fimului.

Il gasiti in cinematografe din 2 decembrie si este distribuit in Romania de Ro Image 2000.

Vizionare placuta!

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Recenzie « Florence » – un musical jucat magistral

Ce urmeaza la cinema in decembrie 2016, ianuarie + februarie 2017

6 Comments

 1. 02/12/2016

  Pare o combinatie intre “The tourist ” si 007, suna bine

  Reply
  • madalina
   03/12/2016

   Nu prea are treaba cu 007 desi e tot cu spioni.

   Reply
 2. 03/12/2016

  Din trailer pare un film bun, în general Brad Pitt joacă doar în filme bune 🙂

  Reply
  • madalina
   03/12/2016

   Da, este un film de substanta. Nu am mai vazut de mult asa un film bun.

   Reply
 3. 03/12/2016

  Un fel de Domnul si Doamna Smith…? Interesant!

  Reply
  • madalina
   03/12/2016

   Un fel, dar nu chiar!

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly