July 19th, 2019

2 strategii eficiente de marketing

Lumea marketingului se schimba cu viteza luminii iar ceea ce era eficient ieri nu mai functioneaza azi. Mai ales pe piata din Romania unde publicul a devenit din ce in ce mai sofisticat iar canalele de comunicare s-au schimbat dramatic in ultimii ani.

Nu stiu eu multe despre marketing dar in ultima vreme am inceput sa mai citesc una alta, ca sa inteleg mai bine fenomenul si sa tin pasul cu noile tendinte.

Un lucru este insa cert. Trebuie sa-ti cunosti foarte bine produsul sau serviciul pe care il vinzi si mai ales sa identifici exact cine este clientul tinta. Despre asta se turuie in stanga si in dreapta in offline si in online. Adevarul e ca fara sa stii asta ai toate sansele sa dai chix.

Avenue-Communications - SMS text messaging Los Angeles

Dupa ce ai foarte clar in minte o strategie, poti sa incepi sa te gandesti ce canal de promovare ar fi cel mai potrivit pentru a ajunge la publicul tina. Pentru ca in ziua de azi sunt multe canale si instrumente de marketing pe care le poti folosi insa nu toate se potrivesc afacerii tale.

Si din cate se pare, la acest capitol foarte multi antreprenori dau rateu. Nu-si aleg canalele potrivite de comunicare si de promovare si astfel nu reusesc sa aiba rezultatele dorite.

De exemplu, daca nu te prea pricepi sa scrii un email care sa vanda si nici nu ai o baza de date mai bine externalizezi aceasta sarcina catre o firma care iti ofera un astfel de serviciu. Dai o cautare dupa email marketing preturi si gata. Din 3 clickuri ai gasit cea mai buna oferta. Suntem in era marketingului bazat pe relatii iar acest serviciu te poate ajuta sa construiesti si sa mentii o relatie mai apropiata cu publicul tau tinta. Lucru care conteaza enorm si se rasfrange atat asupra notorietatii cat si asupra vanzarilor.

fax-online

Sau poti apela la un serviciul de fax online. Si poti trimite faxuri fara sa ai fax. Mai mult, le poti chiar programa si verifica inainte.

Astea sunt 2 dintre modalitatile « clasice » sa zicem din sfera marketingului care pot foarte bine functiona insa depinde de tipul afacerii si de strategia de promovare aleasa. Asa ca e bine sa iti alegi cu grija canalele pe care le folosesti nu de alta dar e pacat sa-ti irosesti resursele intr-o directie gresita.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum alegem o camera de supraveghere pentru locuinta

Reguli de buna purtare pentru un stil de viata sanatos

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly