February 25th, 2024

Unul dintre cei mai autentici speakeri Jessie Elder

Acum cateva zile, Facebook mi-a reamintit ca sunt prietena de aproximativ 1 an cu Jesse Elder. Si brusc mi-am amintit ca aveam un articol despre el care asteapta sa vada “lumina postarii” inca din septembrie 2014. Uitasem complet de el insa m-am gandit ca acum ar fi un moment bun.

Anul trecut, am intalnit unul dintre cei mai autentici speakeri de dezvoltare personala. Se numeste Jessie Elder si e un american din Texas, expert in arte martiale, care la un moment dat al vietii sale a considerat ca decat sa mearga la scoala, ar fi mai bine sa devina autodidact.

DSCN8410

Si s-a apucat de citit si studiat pe cont propriu, doar subiectele care il interesau in mod deosebit. Disciplina invatata din artele martiale l-a ajutat iar acum este milionar si tine cursuri in lumea intreaga, ba chiar a si conceput propriile sale programe de dezvoltare personala. Eu zic ca s-a descurcat destul de bine in viata. Este coach si speaker.

Anul trecut, o mana de tineri entuziasti s-au gandit sa-l aduca in Romania sa tina un seminar gratuit. Initial, habar nu aveam cine este acest om insa cand i-am vazut video-ul de prezentare si am vazut ca emana ceva frumos din frumosii sai ochi albastri, am zis ca trebuie sa fiu in sala sa-l vad pe tipul asta.

Si nu m-am inselat. Asa cum stiti, ma intereseaza dezvoltarea personala, asa ca in ultimii 3 ani am mers la multe seminarii si evenimente si i-am vazut pe cei mai importanti speakeri de dezvoltare personala, antreprenoriat si public speaking de la noi.

Dupa ce am fost la seminar, pot spune cu mana pe inima ca Jesse Elder este unul dintre cei mai autentici speakeri pe care i-am vazut. Nu are in cap un “desfasurator”, sare cu surinta de la o idee la alta fara sa-si piarda sirul si coerenta. Pur si simplu emana energie buna si simplitate si se vede ca se prezinta pe scena asa cum este in realitate in viata sa. Nonconformist, putin diliu as putea spune (la modul bun 🙂 ), plin de energie si vitalitate, spumos si cu simtul umorului. Il indragesti instantaneu.

A fost intrebat la un moment dat cum e posibil sa livreze informatia atat de degajat fara sa “ramana in pana”. Si a raspuns ca un om puternic, stapan pe el si care stie despre ce vorbeste nu are nevoie de speech si nici nu are cum sa-si piarda ideile. Pentru ca totul izvoraste de la el in mod natural.

La un moment dat ne-a pus sa facem niste miscari de arte martiale ca sa ne mai dezmortim ca prea ne anchilozasem in scaune. Ah ce bine mi-au prins! Asa dor imi era de miscarile alea!

A facut spagatul pe scena, s-a urcat pe un scaun in mijlocul nostru si traia impreuna cu noi fiecare moment al seminarului.

Ne-a vorbit despre multe chestii, legate de dezvoltarea personala, despre cum sa-ti cresti increderea in fortele proprii, despre programele sale, despre cum a facut el in viata etc.

Dupa ce am revenit din pauza de masa, cineva canta la pianul aflat in holul Casei de Cultura a Studentilor iar Jessie, impreuna cu cativa participati, cantau in cor Beatles – Aleluia. Pur si simplu i-a venit omului sa cante de bucurie ca se afla la noi in Romania. Si asta a facut. Si canta din toti rarunchii. O incantare.

La sfarsitul seminarului era coada la imbratisari. Parca eram la “Din dragoste” cu Mircea Radu. 🙂

DSCN8420

Ce nu mi-a placut la seminarul lui Jesse Elder a fost atunci cand ne-a propus programul sau de coaching care costa 2000 de dolari. Cica reducere de la 5000 de dolari, cu cat il vinde el in mod obisnuit. Bre ma lesi cu sumele astea? Chiar m-a enervat. Am vazut si urmat programe internationale de coaching mult mai complete care nu depaseau 900 de dolari. Deci vorbesc din experienta proprie.

Cred ca cei care l-au adus in Romania ar fi trebuit sa-i spuna ca propunerea sa era cam supraevaluata pentru Romania, o tara in care oamenii citesc si se instruiesc nu casca gura ca niste pui de gaina la tot ce aud si baga mana in buzunar pentru orice programel de dezvoltare personala care li se flutura in fata ochilor. Poate o merge strategia asta la unii mai saracuti cu duhul, care nu au o baza solida cum are poporul asta.  Asta e singurul lucru care mi s-a parut exagerat.

DSCN8421

Oamenilor le-a placut americanul, dovada ca s-a stat pana tarziu, mult dupa ora de terminare pana ne-au dat afara cei de la locatie. La modul propriu. Jessie Elder ar fi continuat insa fara probleme toata seara. 🙂

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ai un Iphone? Ia-ti o husa

Point Break – sau adrenalina in stare pura in 3D

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly