November 28th, 2020

Traditie, integritate, calitate = brand romanesc puternic

V-ati pus vreodata problema, cu liniuta de la cap de rand, ce inseamna pentru voi un brand puternic romanesc?

Nici eu, pana nu am fost luata la intrebari de cei de la Blogal. De multe ori, un brand ajunge sa ne intre in casa, in inimi si in minte si sa ne castige incredea, pe termen lung. Dar oare cum reuseste? Cum ne face sa-i devenim fideli, sa-I cumparam produsele si  sa le recomandam mai departe?

Probabil prin niste mecanisme subtile, ar spune unii. Daca m-ar intreba cineva, pentru mine, acum ca stau serios sa ma gandesc, un brand puternic romanesc inseamna cam asa:

  • Traditie – sa fi trecut prin diverse epoci si  sa fi rezistat in timp. Asta denota seriozitate, munca, perseverenta si angajamnent pe termen lung
  • Integritate – sa nu faca rabat de la valorile sale si de la calitate, respectandu-si consumatorii
  • Calitate – sa-si mentina si sa-si imbunatateasca constant standardele de calitate

Cand va ganditi la apa minerala nu-I asa ca va vine in minte unul cu B? Parca si aud sloganul de la TV.

Cum a reusit Borsec sa ramana regina nedetronata a apelor minerale si sa ramana pe piata timp de peste 200 de ani, adunand in tot acest timp medalii? Cititi aici despre istoria si proprietatile curative ale celei mai cunoscute ape minerale din Romania.

Eu cred ca ingredientul principal a fost respectul pentru consumatori si faptul ca si-a mentinut standardele, fara a face rabat de la calitate. Ca vorba aia, daca esti regina, noblesse oblige. Si daca consumatorii tai te-au tinut incoronata, nu ii poti dezamagi.

De altfel, conform BrandRo – clasamentul anual realizat de Revista Biz, Borsec ramane in topul brandurilor romanesti puternice. Si daca va ganditi ca s-au luat dupa vanzari, ei bine nu. Studiul evalueaza “puterea” marcilor romanesti, pe baza increderii si afectivitatii consumatorilor, luand in calcul trei indicatori: importanta marcii, gradul de utilizare si notorietatea ei.

Si la toate a dat cu plus….din nou si din nou. Asa ca ne putem mandri cu un brand puternic, cu traditi si medalii. Bravo Borsec!

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Historia Rediviva lansează proiectul educațional “Acum 100 ani”

Dictionar de vise : Iata care sunt visele ce anticipeaza norocul in viata ta

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly