February 26th, 2024

“Taxiul meu de diva cititoare”

Pe 3 iunie ma pregateam sa plec la unul dintre cele mai importante evenimente de blogging la care particip anual – Digital Divas 2014.
Frunzarind putin Facebook-ul cu cateva ore inainte de a pleca, imi sare in ochi postrea unei alte bloggerite care anunta un eveniment cu carti fix in aceeasi zi. La repezeala, intr-o prima faza, nu am citit bine si am crezut ca e un eveniment care se desfasoara in paralel cu Digital Divas. As ca, imi spun in sinea mea : Ce pacat ca nu pot fi in 2 locuri in acelasi timp! Apoi abandovez anuntul si ma cufund in scris. Totusi, ceva ma face sa recitesc anuntul, cu ceva mai multa atentie. Si bingo! Mi se aprind beculetele! …..la timp J
Era vorba de o initiativa inedita intitulata “Lasa-te condus de carte!” “Capul rautatilor” a fost clujeanul Victor Miron care a facut el ce-a facut si a convins Editura Litera, Autonom Rent a Car si Rock Fm + Hyperliteratura sa i se alature in demersul sau de “imprastiere” a microbului lecturii printre oameni.
Asa ca pe 3 iunie, intre orele 11.00 si 15.00 au oferit plimbari gratuite cu masina + o carte cadou de la Editura Litera. Totul gratuit! Suna bine nu-i asa?
Aceasta frumoasa initiativa doreste atat promovarea lecturii cat si sensibilizarea autoritatilor locale care sa ofere transport gratuit celor care circula citind o carte.
Uite ca e si Facebook-ul asta bun la ceva, mi-am spus dupa ce m-am dumirit pe deplin despre ce era vorba. Cum ar fi sa jung la Digital Divas si la timp si cu o carte cadou? Mai mult ca perfect, din punctul meu de vedere. A picat fix la tanc. Potrivire mai buna nici ca se putea in ziua aceea.
Asa ca, am pus mana pe telefon si l-am sunat pe Victor Miron, i-am explicat unde vreau sa ma duca si peste vreo 2 ore a fost in fata blocului meu.
Cand am vazut ce limuzina de lux au pregatit cei de la Autonom, nu mi-a venit sa cred. Si am primit in dar aceasta carte + cateva semne de carte “semn”ificative J.
Pe drum, Victor mi-a povestit despre proiectele lui legate de promovarea lecturii, despre initiativa Cartile pe fata si cate si mai cate. E un antreprenor clujean tare simpatic si plin de multe idei creative de nu-ti vine sa crezi. J Nu stiu de unde le scoate, insa abia astept sa se materializeze. Poate, cine stie, la unele voi fi si eu partener daca tot impartasim aceeasi pasiune pentru lectura. J
 
Si uite asa, am ajuns eu la Digital Divas 2014, ca o diva adevarata + mobilata (cu o intarziere de jumatate de ora, ca doar divele se lasa asteptate), coborand dintr-un Mercedez clasa E si cu o carte in geanta.
Chiar cand coboram din masina s-a pornit prima repriza de ploaie asa ca nu am mai putut fotografia masina.
Am pierdut eu discursui Loredanei de la Digital Divas dar pot spune cu mana pe inima ca nu-mi pare rau. Am petrecut 45 de minute in compania a 2 domni interesanti si am primit si o carte.
Dupa spusele lui Victor, au reusit sa plimbe 10 persoane, in ziua aia. Nu stiu cum au facut, in traficul asta haotic din Bucuresti insa bravo lor!
Pot spune ca a fost o experienta tare interesanta care mi-a facut ziua mai frumoasa. Abia astept sa mai aud de cat mai multe astfel de proiecte initeresante si creative legate de lectura.
Imagini preluate de pe Facebook

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ieri m-am plimbat cu Mocanita………in Bucuresti

Miscarea mi-a facut si mie bine

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly