October 25th, 2020

Scrisoare catre Mos Craciun

Dupa ce i-am scris o scrisoare lui Mos Nicolae, chiar ma gandeam zilele trecute sa imi fac si o lista pentru Mos Craciun. Lui nu i-am scris niciodata vreo scrisoare nici in mediul online nici in viata reala. Dar….intotdeauna exista o prima data! J
 
Anul acesta dorintele mele sunt legate de carti si de citit asa ca provocarea Nemira mi s-a potrivit manusa, mai ales dupa ce le-am vizitat si standul la Gaudeamus.

Draga Mos Craciun,
Este prima data in viata mea cand iti scriu si vroiam sa stiu ce faci si care e treaba pe la tine? Pentru ca nu mai sunt o copilita ci o tipa pragmatica din fire, o sa fiu concisa si la obiect. Imi dau seama ca te asteapta tone de alte scrisori de citit si nu vreau sa iti rapesc mult timp pentru ca stiu exact ce vreau.
Aveam pe lista 2 lucruri anul asta : un mini laptop si un reader; dar daca ar fi sa fac un clasament readerul Paperwhite e pe locul 1 ca laptopul poate sa mai astepte nitel. Am atatea carti de citit si chiar am mare nevoie de unul cat mai repede.
Deci am doua dorinte, daca stau sa ma gandesc : sa primesc un reader si sa stau la gura sobei, undeva la munte, intr-o cabanuta din lemn, in fata unui semineu, cu oameni dragi alaturi.
Si pentru ca tot suntem la capitolul citit, am descoperit si o care interesanta. Asa ca, te rog sa imi aduci si volumul Craciunul in cele mai frumoase povestiri”, care cred ca ar fi o sugestie buna pentru mezinii din familie. Nu ar fi o idee rea ca si adultii sa mai dea din cand in mintea copiilor astfel incat am putea organiza ad-hoc o seara de lectura in care cei mici sa le citesca celor mari la gura sobei sau invers. Oricum, draga Mosule am constatat ca pe unele dintre povestirile cuprinse in acest volum chiar nu le cunosc (de exemplu “Uriaşul cel egoist” de OSCAR WILDE). Eu zic ca ar fi o lectura buna pentru intreaga familie.
Mos Craciun

 

Ce zici Mosule de ideea mea? N-oi fi tu pestisorul de aur (ca de fapt s-au facut 3 dorinte nu 2 J) dar nici dorintele mele nu sunt greu de indeplinit, zic eu J. Cred ca ar fi frumos si in mod cert ar fi o premiera caci, pana acum nu am mai petrecut niciodata Craciunul in acest fel.
Iar ca totul sa fie de-a dreptul perfect, afara ar trebui sa fie o zapada frumoasa si pufoasa, numai buna de tavalit prin ea, sau de facut ski sau plimbari pe jos sau cu snowmobilul. A….si sa nu fie ger ca nu-mi place frigul. Dar pentru asta cred ca trebuie sa ma adresez altcuiva. J
 
 

 

Articol scris pentru Super Blog 2013

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Apropos de ziua mea – 17.11.2013

Cadouri inspirate

One Comment

  1. 02/12/2015

    Dragule Mos Craciun eu stiu ca tu existi,de asta si iti scriu eu am fost cuminte si de asta doresc sami aduci o masinuta cu pult (BMW)

    Te rog frumos
    Cojocari vladislav

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly