September 22nd, 2020

S-a lansat teaser-ul filmului “O secunda” – un film despre depresie

Dupa cateva luni de munca asiduua pe platourile de filmare si pe teren, teaser-ul filmului produs de Raw Rec Studios Film a fost lansat in cadrul unui eveniment special care a avut loc vinerea trecuta la funHUB, in parcarea centrului comercial Esplanada – Cora Pantelimon.

Am participat la acest eveniment si pot sa ca am vazut o echipa tanara, interesanta de actori care promite mult. Mi-ar fi placut sa o vad si pe Maia Morgenstern (caci sunt constienta ca mult vor veni sa vada filmul doar pentru ca este ea pe afis), dar nu a putut fi prezenta asa ca a trimis un mesaj video.

Cu aceasta ocazie, am aflat ca exista Deprehub – o linie speciala, destinata persoanelor care se confrunta cu depresia si la care pot cere ajutor. Salut aceasta initiativa si va voi da mai multe detalii intr-o postare viitoare.

Scriind postarea asta imi dau seama ca este prima lansare de teaser la care particip! Si o sa o tin minte cu siguranta. Teaserul filmului O secunda m-a impresionat, poate pentru ca si eu m-am confruntat cu asta si cred ca va fi un film care are potentialul de a schimba vieti. Sau daca nu vieti, cel putin perspective, asta clar! Abia stept sa merg, anul viitor sa-l vad si va invit sa nu-l ratati. Nu cred ca e usor de digerat, insa nu o sa va para rau ca l-ati vazut.

Am organizat acest eveniment din dorinta de a face cunoscut acest proiect cinematografic de mare impact si care va avea cu siguranta si un succes pe masura, pentru a prezenta echipa filmului si partenerii, dar si pentru a atrage alaturi de noi oameni si companii care sa ne sustina pentru a-l vedea finalizat”, a declarat regizorul si actorul Octavian Iacob, prezent in seara proiectiei, alaturi de Kamara, Ralflo, Anca Moraru si de alti cativa dintre artistii care au urcat pe scena de la #funHUB.

Despre filmul ”O secunda”

Aceasta productie prezinta un story care va explora cauzele, efectele si consecintele psihologice ale unui episod traumatic petrecut in viata personajului principal, Alex Rayworth, un eveniment care il afunda pe protagonist in ceea ce se numeste “depresie psihotica”.

Filmul este un ”mister/thriller/drama” axat pe povestea a doi frati, David si Alex, extrem de influenti, binecunoscuti ai societatii bucurestene. Au parasit Romania din dorinta de a evada si a se indeparta dintr-o tragedie care s-a abatut in vietile lor. Din noaptea in care sotia lui Alex, Sara, moare intr-un misterios accident de masina, viata sa devine ca o inchisoare a mintii lui, o agonie fara sfarsit, o autopedeapsa din care nu poate scapa. Doar adevarul ii poate aduce linistea. David va duce o lupta contra-cronometru animat de dorinta de a-si gasi si salva fratele de la autodistrugere. Numai ca, descopera un indiciu care sugereaza ca accidentul Sarei ar fi putut fi mai mult decat o culpa a fratelui sau. Incet, incet iese la iveala un adevar periculos care poate face mai mult rau decat bine celor doi frati si tuturor celor din jur. Oare isi va salva David fratele de la sinucidere? Sau?….

Despre Octavian Iacob

Tanar si foarte talentat regizor, Octavian Iacob este primul si singurul roman care a fost acceptat la New York Film Academy, institutie de prestigiu pe care a absolvit-o.

A castigat in anul 2018 International Film Competition cu ”Lust for life”, film pe care l-a regizat si, de-a lungul carierei sale a jucat (este si un talentat actor) in productii internationale pentru Castel Film Studios. A lucrat cu producatorul Alain Depardieu, ca asistent de regizor in productia ”Back 2 Back”.

Cel mai important si ambitios proiect al sau este drama psihologica ”O secunda”, primul film romanesc care trateaza un subiect atat de actual si de prezent in vietile multora. Este un proiect de anvergura prin care regizorul isi propune sa sensibilizeze publicul fata de fenomenul depresiei, sa ofere suport emotional, raspunsuri de intrebari, solutii si o analiza profunda a acesteia.

Parteneri eveniment: Metropolitan Records, Primaria Capitalei, Centrul Municipal pentru Dialog Bucuresti, Centrul pentru Tineret al Muncipiului Bucuresti, Compania Municipala Sport pentru Toti, funHUB, Aqua Carpatica, La Strada, Monster Energy, Custom Tuning, Leonard Caffe, Boutique Fruits, Healthy KIT, centrul wellness Floreasca, Domeniile Ostrov, Urban Events, La Maison, TwinBOX, Alapod, File de Poveste si Limuzine NonStop.

Pages: 1 2

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Maria, Regina Romaniei – un film istoric de exceptie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly