November 28th, 2023

Recenzie Kronos – solutia extrema

Viitorul suna bine si nu prea. Kronos (in engleza Singularity) este un film SF si vorbeste despre provocarile despre noiii ere super tehnologizate si despre cele la care va fi supusa omenirea.

Nu peste mult timp de acum, mai exact in 2020, Elias van Dorne (interpretat intr-o maniera de exceptie de John Cusack) care controleaza gigantul VA Industries, il prezinta lumii pe Kornos – proiectul sau de suflet si totodata capodopera sa. E destul de greu de definit ce este mai exact Kronos ; un fel de superinteligenta artificiala si super mega tehnologizata care are ca misiune sa rezolve problema planetei. Doar ca, dupa o analiza rapida, Kronos isi da seama ca cea mai mare amenintare a planetei este omenirea insasi. Asa ca procedeaza la eradicarea omenirii.

Bun si daca dispar oamenii cine va mai locui planeta ? poate ca e o sa va intrebati. Cel putin asta a fost intrebarea care mi-a venit in minte instantaneu, in timpul filmului. Vedeti voi, nu avea cum sa se termine asa. Drept pentru care exista, ca de fiecare data, niste supravietuitori : 2 adolescenti ; Julian Schaffner si Jeannine Wacker care se intalnesc aparent intamplator, la un secol dupa disparitia oamenilor de pe Pamant si pornesc intr-o calatorie spre locul in care se presupune ca este un fel de El dorado in care s-au refugiat ultimii supravietuitori si unde ar fi o lume mai buna – Aurora.

Insa Big Brother functioneaza, asa ca cei 2 sunt urmariti indeaproape de Elias van Dorne care doreste sa afle locatia exacta a Aurorei pentru a o distruge.

Lucrurile se complica atunci cand Jeannine afla ca Julian nu e tocmai « om ». El este un super robot, o creatie aproape perfecta a lui VA Industries. Insa este atat de perfect incat se crede om si incepe sa aiba probleme de moralitate, simtiri si emotii, ajungand pana la urma sa se intoarca impotriva celor care l-au creat.

Filmul pune in discutie problemele omenirii, distinctia dintre bine si rau, ce poate « naste » mintea unui geniu si ce se intampla cand tehnologia pica in mainile unui malefic. Pana la urma cu atata tehnologie marele castigator este emotia, ceea ce ne face umani.

Filmul are niste pasaje cam trase de par, dar daca va plac SF-urile cu roboti si efecte speciale, megeti sa-l vedeti.

Filmul este distribuit in Romania de Ro Image2000.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Recenzie film : Cum faci ca s-o desfaci?

Firul Fantoma – un film aparte

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly