November 28th, 2023

Recenzie carte : « Perfectiune » de Julie Metz

Am castigat cartea « Perfectiune » scrisa de Julie Metz  la un concurs, la inceputul lui 2016. Vroiam de mult sa o citesc si eram tare curioasa cum o sa fie. Asa ca, a venit la mine daca tot mi-am dorit-o atat de mult ! 🙂

E un roman de dragoste, plin de intrigi si suspans. Nu este deloc cum credeam eu ca va fi si m-a surprins putin.

Este despre dragoste, tradare, amor, cautari launtrice, aparente inselatoare, masti sociale, casnicie, obsesia pentru pefectiune si stradaniile de a merge mai departe.

Julie, eroina principala, ramane vaduva dupa moartea sotului iubit si abia din acel moment incepe sa descopere tot felul de secrete tenebroase din viata dubla pe care o dusese sotului sau fara ca ea sa banuiasca absolut nimic. Asa ca toata viata sa pe care o credea perfecta se face bucati. Dupa ce scormoneste pentru a afla adevarul si se confrunta cu toate femeile cu care sotul sau avusese legaturi, Julie trebuie sa inteleaga, sa faca pace cu trecutul, sa ierte, sa afle cine este, sa se reinventeze si sa ia viata de la capat.

perfectiune-coperta

E un roman in care fiecare dintre noi se regaseste, caci framantarile si toate starile prin care trece eroina romanului sunt general valabile si nu cred ca exista persoana pe planeta asta sa nu le fi trait la un moment dat al vietii sale.

Vreau sa mentionez ca aceasta carte este inspirata din fapte cat se poate de reale – chiar viata scriitoareo Julie Metz.

Iata cum suna descrierea oficiala a cartii :

« Pentru Julie, viata parea perfecta – un sot iubitor, o fetita de sase ani si o casa eleganta in suburbii. Sotul ei, Henry, pasionat de gastronomie, lucra intens la o carte de bucate despre umami (termenul japonez pentru savoarea desavarsita).

Intr-o dupa-amiaza, Henry se prabuseste pe podeaua din bucatarie si moare. La cateva luni dupa moartea lui, cand Julie crede ca incepe sa-si revina din durere, ea afla ca sotul, care o iubise asa de mult, i-a fost infidel.Reconstituind viata secreta a sotului, momentele in care Henry o mintea, Julie cauta raspunsuri la intrebari legate de cuplu, dragoste, tradare, dar si de ideea de perfectiune in jurul careia graviteaza existenta femeilor din ziua de azi.

« Perfectiune » este povestea sincera si emotionanta a calatoriei scriitoarei Julie Metz de la haos spre renastere, povestea acceptarii unor adevaruri dureroase, astfel incat propria viata sa merite din nou sa fie traita. Oricine a avut experienta unei relatii nefericite se va regasi, cu siguranta, in aceste pagini. »

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

« Drumul matasii » – un spectacol extraordinar

Lansare carte « Dragoste eterna » de Mirela Oprea

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly