September 27th, 2023

Recenzie carte : « Cartea nuntii » de Danion Vasile

Am zis eu ca luna asta recuperez recenziile restante, asa ca azi va « lovesc » cu inca una. E vorba de o carte pe care am primit-o cadou de la cineva care s-a gandit ca mie mi-ar fi mai de folos. A avut dreptate !

Cartea nuntii este scrisa de Danion Vasile si are un subtitlu foarte sugestiv – « Cum sa-ti intemeiezi o familie ». La prima vedere, vazand titlul scris mare, am mustacit putin, gandindu-ma ca te invata cum faci sa te mariti. 🙂 Ei bine, dupa ce am citit-o, am descoperit ca este mult mai profunda decat atat. Este de fapt un indreptar despre cum faci sa-ti intemeiezi o familie. Aici e o mica mare diferenta. 🙂 E usor sa te mariti dar cand vine vorba de o familie, lucrurile stau un pic diferit. Este adresata in special femeilor, pe care autorul le invata cum sa faca si dupa ce criterii sa-si aleaga barbatul cu care decid sa-si faca o familie.

Este utila si barbatilor aceasta carte nu doar femeilor. Poate unii au ceva de invatat din ea daca manifesta deschiderea necesara (o puteti citi si pe sestache, sa nu va vada nimeni, ca sa nu dauneze la imagine 🙂 ). Asa ca nu va inchipuiti ca e doar pentru femeile care au trecut de o anumita varsta si nu s-au maritat.

cartea-nuntii-danion-vasile

Sigur, este scrisa dintre-o perspectiva religioasa (la care unii s-ar putea sa aiba alergie), ortodoxa, de un fost student la teologie, crestin practicant, mirean. Uneori mi se pare ca a cam exagerat la unele chestii, cu care nu sunt de acord. Insa recunosc ca mi-a deschis capul si m-a facut sa-mi reconsider la randul meu anumite criterii si anumite alegeri. E util sa te invete cineva cum sa separi graul de neghina si dupa ce criterii de durabilitate sa te ghidezi mai ales cand faci o alegere care se presupune ca e de preferat sa dureze cat mai mult, in cazul unora poate chiar o viata.

Danion Vasile e casatorit de niste ani buni si are 3 copii. Asa ca, eu zic ca are macar o idee despre ce inseamna o casnicie. Iar in carte da si multe exemple din viata personala, pe care eu le-am savurat.

Acum cu partea religioasa, fiecare o percepe in felul propriu, in functie de credinta pe care o are. Si nu vreau sa intru in amanunte.

Desi este scrisa dintr-o perspectiva religioasa, autorul nu se fereste sa vorbeasca nici despre sexualitate, nici despre bani, nici despre multe alte subiecte. E completa, dupa parerea mea si foarte cuprinzatoare. Daca am baga la cap ce scrie acolo si am face alegeri in consecinta, cred ca rata divorturilor ar scadea iar cea a mariajelor fericire ar creste. Doamne Ajuta!

Apropo ; Danion Vasile are si un site dar aveti mare grija caci a fost atacat de multe ori si contine multi virusi. Deci atentie ! Ii puteti totusi scrie pe mail sau pe Facebook daca va bantuie cumva vreo nelamurire neraspunsa in carte. Nu-l confundati totusi cu un consilier matrimonial. 🙂

In concluzie, recomand !

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Recenzie carte : « Fabrici de miere » de Alexandra Parlogea

Dream Theater canta de 2 ori anul asta in Romania

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly