January 16th, 2022

Primul meu telefon mobil

Cei de la Computerblog.ro m-au provocat sa povestesc despre primul meu telefon mobil.

Imi amintesc cu mare drag de el si cu o usoara nostalgie. Era vorba de batranul Nokia 5110 pe care l-am primit cadou de la parinti cu ocazia implinirii majoratului. Eram in clasa a XII-a la liceu iar colegii mei aveau deja mobile. Asa ca imi doream si eu unul. M-am bucurat tare mult si nu mi-a trebuit mai mult de o ora ca sa ii descifrez toate « tainele », asa ca nici vorba de citit manualul de utilizare.

Acum in era smartfonurilor si a altor gadget-uri destepte batranul meu telefon pare acum o caramida neatractiva si perimata. Zici ca e din epoca de piatra si nu mai prezinta interes nici macar pentru un copil de 3 ani. Sau poate doar pentru un pensionar inca indragostit de taste. 🙂

5110-rEu imi amintesc de el cu mare placere si cu nelipsitul zambet caci a fost cel mai bun si mai performant telefon ever. Il mai am si acum si inca mai merge. L-am pus la pastrare undeva printr-o cutie si nu vreau in ruptul capului sa ma despart de el dandu-l la reciclare. Cred ca il voi pastra ca pe un obiect de muzeu caci a inmagazinat multe amintiri si mi se pare ca e o bijuterie a tehnicii. Nu mai fac finlandezii asa un telefon solid si nici Nokia nu mai e ce-a fost odata.

Avea o culoare indigo, nu avea touch screen, camera foto si nici macar ecran colorat. Avea insa antena, caci asa era la moda la primele modele de telefon mobil. Era greoi, nu se auzea bine uneori caci nici retelele mobile nu erau ce sunt acum dar cui ii pasa ? Isi facea treaba minunat. Nici nu mai stiu de cate ori l-am scapat pe jos, pe gresie si prin alte parti. Nici o problema ; telefonul a rezistat. Nu prea aveai pe vremea aia cum sa-l personalizezi decat daca ii schimbai carcasa, mai prindea si el in felul asta o pata de culoare.

Nokia-5110-ft

Sau mai era varinta husa de plastic sau de piele. Rad si acum cand imi amintesc. Privind in urma, mi se pare ca atunci era Jurassicul mobilelor. Acum sunt istorie, dar pentru mine Nokia 5110 este si va ramane un icon. Si oricum astazi nu mai gasim asa telefon bun, in era consumerismului si nici Nokia nu-si mai bate capul sa mai fabrice telefoane durabile.

Prin 1999 telefonia mobila avea tarife exorbitante si aproape ca era un lux. Asa ca foloseam la greu SMS-ul. Am iubit telefoanele cu taste caci puteai scrie fara probleme din orice pozitie si puteai raspunde ala ele imediat. Si acum mai plang uneori dupa ele caci tot nu am reusit sa am aceeasi viteza de scriere pe smartfon cum aveam pe batranul Nokia. Eram meseriasa la scris SMS-uri. 🙂

L-am pastrat vreo 5 ani ca ma atasasem de el si desi aparusera modele noi nu imi venea sa ma despart de el. Eu cand ma atasez de un telefon il pastrez pana crapa. Oricum pentru primii 7-8 ani am fost fan infocat Nokia caci si al doilea telefon tot Nokia a fost.

Dupa ce l-am inlocuit pe dragul meu prim telefon, l-a preluat mama astfel ca a ajuns la venerabila cifra de 10 ani de folosire. Cel mai tare telefon.

La revedere draga Nokia 5110, odihneste-te linistit in cutiuta ta caci m-ai servit cu devotament! 🙂

Sursa imagine : http://www.wired.com, http://mobilesretro.com

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum a fost la Webstock 2015

Scrie negru pe alb

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly