January 24th, 2022

Pledoarie pentru Delta Dunarii

M-a distrat foarte tare provocarea celor de la Blogal din 3 motive : fiindca urmeaza sa plec intr-o mica excursie in Delta in weekendul viitor si cu ocazia asta mi se implineste visul de a pasi in acest loc, caci de multi mi doream sa vizitez acest loc din tarisoara noastra. Al doilea motiv este ca taman despre ecoturism, ma pricep sa vorbesc nu numai din perspectiva unui om care a studiat aceasta disciplina, la masterul de Managementul Afacerilor in Turism (unde “absolut intamplator” am avut o super profa, asa ca mi-a placut cel mai mult dintre toate materiile studiate).

delta

Al treilea motiv este ca, dupa ce am ratat atatea provocari frumoase, legate de turism (din lipsa de timp) despre care chiar m-as fi priceput sa scriu, acum nu mai trebuie sa ma oftic pentru ca am gasit inca una frumoasa. 🙂 Cica sa enumar 3 motive pentru care Delta Dunarii face Romania mai frumoasa! Hm…..pai cred ca as putea enumera vreo 10. 3 e prea putin pentru ce inseamna acest loc minunat. Slava Domnului ca exista la noi in tara. Si spun asta inainte sa fi pus piciorul acolo. Dupa ce ma intorc din excursie cred ca o sa mai adaug motive suplimentare.

Deci :

 1. Pentru ca este un loc UNIC in Europa ca ecosistem si pentru ca face parte din Patrimoniul Mondial, Cultural si Natural Unesco.
 2. Pentru ca este paradisul a sute de speciii de vietuitoare, plante, animale si vegetatie care pot fi urmarite in mediul lor natural.
 3. Pentru ca ofera un impresionant spectacol de frumusete, lumina si culoare.
 4. Pentru ca inca mai are zone absolut salbatice in care te poti simti in comuniune cu natura si care mi-as dori din tot sufletul sa ramana asa, perfect conservate.
 5. Pentru ca este o destinatie ideala pentru ecoturism si ar trebui sa fie ridicata la rang de icon.

Incerc sa-mi imaginez cum ar arata Romania fara acest colt de paradis si nu prea reusesc. Adevarul este ca nici nu mi-as dori.

Odata cu aceasta provocare, am aflat ca in perioada 29 – 31 august la Tulcea are loc a patra editie a RowmaniaFestFestivalul International al Barcilor cu Vasle organizat de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23. Abia astept sa le fac o vizita si sa vad ce se petrece pe acolo.

 

Imagine preluata de la www.libertatea.ro

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Sa mai terminam cu basmele

Cum l-a speriat mama pe primarul Piedone

2 Comments

 1. 28/08/2014

  Drum bun și distracție plăcută! Aștept impresii de călătorie, însoțite de fmulte fotografii, desigur! 🙂

  Reply
  • madalina
   28/08/2014

   sigur sigur. insa plecarea mea nu are legatura cu Rowmania.

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly