October 21st, 2020

Pazea ca trag………………la masina ! :)

De vreo cativa ani incoace, bunica mea ma tot bate la cap, sa imi fac timp ca sa ma invete sa folosesc masina de cusut pe care are de gand sa mi-o lase mostenire. Pe langa alte calitati mostenite oricum :), asta va fi una dintre amintirile in forma fizica, ca imi va ramane de la ea. Si nimeni din neam nu stie sa o foloseasca.

Eu fug ca dracul de tamaie, caci intotdeauna gasesc ceva mai interesant de facut cu timpul meu. 🙂 Am mai avut eu ceva tentative acum niste ani, dar se pare ca nu s-a prins mare lucru. Culmea ironiei este ca atunci cand mi-au taiat motul, unul dintre lucrurile alese de pe acea tava a fost o foarfeca mare cat toate zilele. Ce mi-o fi placut la ea nu stiu. In orice caz, pana acum nu prea am manifestat veleitati de croitoreasa sau de ceva similar.

masina de cusut Ileana

Desi, daca stau bine sa ma gandesc mi-ar placea sa creez genti, daca ar fi sa ma apuc de ceva handmade-uri de genul asta.

Lasand gluma la o parte, e chiar util sa stii sa folosesti o masina de cusut pentru ca e uneori necesar sa iti modifici vreun obiect vestimentar iar daca nu stii sa o faci singura, esti nevoita sa platesti pe cineva.

Sincer, acum cand am de facut o trebusoara de genul asta, i-o pasez bunica-mii ; dar imi surade ideea de a economisi bani asa ca m-am hotarat sa “profit” de oferta ei ca nu se stie cat mai sta pe lumea asta. 🙂 In caz ca nu voi binevoi sa-mi mobilizez fizicul ca sa invat sa folosesc masina bunica-mii (care fie vorba intre noi, e un obiect de mobilier in sine, pentru ca e destul de voluminoasa, e incastrata intr-o masa de lemn si are pedala…old school ce mai !, nu ca masinile de cusut moderne care sunt asa de mici si practice) o sa fie panica maxima dupa ce moare bunica.

cusut2

Pana acum nu m-au pasionat ofertele electrocasnice de genul asta, dar ma gandesc ce ar spune bunica daca ar vedea cum au evoluat tehnologiile « in domeniu ». Am insa vaga senzatie ca tot pe a ei ar alege-o, caci pe aia o stie cel mai bine.

Asa ca in vara asta, am de gand sa devin invatacel si sa ma straduiesc sa patrund ale croitoriei taine. Voi vedea eu ce va iesi. Poate cine stie, voi descoperi ca imi place atat de tare incat o sa ma reprofilez. 🙂

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Primavara, racela, martisor si musai Spring SuperBlog 2015

Un lux gratuit

2 Comments

 1. 07/03/2015

  Toti suntem atasati de Ileana, era reperul acelei epoci cand venea vorba de lucru in casa. Daca iti iei Brother poate te apuci de croitorie.

  Reply
  • madalina
   07/03/2015

   Pai ma pot apuca si pe Ileana bunica-mii. Numai sa ma mobiliez o data. 🙂

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly