December 3rd, 2021

Mos Craciun aduce drujba

A fost o data un padurar cinstit, intr-o tara civilizata. Isi iubea meseria, era integru, avea grija de padure si de vietuitoarele din ea. Taia doar copacii batrani, planta din cand in cand altii in loc si in nici un caz nu tolera acte de braconaj sau alte marsavii pe « tarlaua » lui.

Era renumit printre colegi si localnici pentru onestitatea sa, desi uneori era necesar sa fie si aspru, chiar dur. Viata de padurar nu e usora.

Ca in fiecare an, la inceputul lunii decembrie, padurarul si colegii sai, dotati cu drujbe electrice, incepeau operatiunea de taiere si pregatire a brazilor de Craciun. Aveau grija sa taie doar atat cat era cazul, respectand locurile alocate si numarul de copaci. Nimic in plus. Zis si facut ; se pusera pe treaba.

Dupa taierea primilor 10 copaci, drujba sa nici gand sa mai porneasca. Isi aduse atunci aminte ca inainte de a o pune in functiune, dupa ceva timp in care nu o folosise, uitase sa o bibileasca cum trebuie. Asa ca acum, la revedere obiectul muncii. 🙂 Si nici nu luase cu el vreun topor.

Se gandi imediat la oamenii care-si doreau un brad de Craciun in casele lor. Nu ii putea dezamagi.

drujba-santa

Colegii sai erau departe si plecasera cu masina, statia de emisie-receptie avea bateria moarta iar telefonul nu prea avea semnal deci nu-l putea ajuta prea mult.

Asa ca omul nostru, porni pe jos spre « cartierul general al padurarilor », cu gand sa ia o alta drujba si sa-si continue munca.

Dar, pentru ca Spiritul Craciunului este viu si vegheaza asupra oamenilor, padurarul nostru a primit ajutorul de care avea nevoie.

In drumul catre baza, se intalni cu nimeni altul decat Mos Craciun, cu un zambet larg, care venise mai devreme tocmai ca sa-i daruiasca o drujba electrica nou nouta ca sa-si termine treaba. I-o dadu in mana apoi se facu repede nevazut.

Omul nostru ramase cu gura cascata si cu drujba in brate, clipind des si ciupindu-se ca sa se asigure ca nu viseaza si nestiind cui sa-i multumesca mai intai in gand.

Se intampla minuni si de Craciun. Credeti in ele si asteptati-le !

Sursa foto : http://studioscott.com/

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Un vin bun pentru tata

Internetul si animalele de companie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly