June 18th, 2018

Istoricul meu de pacient model

Cand vine vorba de dantura sunt o norocoasa. Am mostenit niste dintisori extram de rezistenti, fara carii si stau bine si cu calciul. Astfel incat, de regula, fac vizite la stomatologie cam o data pe an pentru detartraj iar o data la 2 ani pentru o cariuta mica.

Nu stiu voi cum ati fost, dar eu in copilarie eram cel mai disciplinat pacient. Nu-mi placea sa merg la dentist dar ma duceam regulat, singura si nesilita de nimeni la cabinetul scolii. Da, pe vremea mea 🙂 in scolile generale existau cabinete stomatologice. Si ce bine a fost ! Stia el Ceasca ce stia. Pe vremea aia lumea avea dinti mai buni. Iar eu eram cel mai cuminte pacient din toata scoala. Se mirau si doctorii si parintii ca veneam singura. Nu ma trimitea nimeni. Dar nu stiu de unde imi intrase mie in cap faptul ca trebuie sa fiu cuminte si sa imi ingrijesc dintisorii corespunzator.

4

Iar acum culeg roadele caci am o dantura de invidiat. Se mira si doctorii cand ma consulta! 🙂 Daca ar avea mai multi ca mine, sigur ar da faliment. 🙂 Asta si pentru ca mi-am pus la timp aparat dentar pentru ca imi crescuse un canin ca un fel de coltisor de vampir in cerul gurii. Aparatul arata oribil atunci si in ciuda faptului ca faceau colegii misto de mine, l-am purtat cu constiiinciozitate. Iar acum dintii mei sunt perfect aliniati.

In ceea ce priveste sanatatea nu am facut niciodata rabat de la ingrijire iar acum ma pot bucura de o sanatate de fier. Si nu voi obosi niciodata sa militez pentru preventie. Caci vedeti, in cazul meu a dat roade si acum nu ma voi gasi niciodata in situatia de a imi pierde dintii sau de a investi gramezi de bani in lucrari complicate si tratamente stomatologice costitoare.

Daca iti ingrijesti dintii, ii ai buni si scutesti o gramada de bani.

Asa ca va indemn sa va educati copiii asa cum am fost eu educata si am fost copil cooperant. Cred ca mai cooperanta ca mine in copilarie nu s-a mai vazut copil. Iar acum culeg roadele pentru ca am stiut instinctiv eu si sparintii mei sa avem grija de sanatatea noastra caci este bunul cel mai de pret. Ca doar nu vreti sa ajungeti babe stirbe. 🙂

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Mergi la mare? Iata 5 item-uri must-have in bagajul tau!

Dacia Plant : 15 ani de activitate si un concert aniversar in Piata Sfatului

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly