December 5th, 2020

In anul curateniei facem……..curat

Se spune ca 2015 e anul schimbarilor si al curateniei, atat pe interior cat si in exterior bineinteles. Este timpul sa scapam de ce este vechi si nu ne mai serveste ca sa facem loc noului, in vietile noastre.

Vorbeam deunazi cu  o colega de serviciu in pauza de masa despre una si alta, ca fetele :). La un moment dat, am ajuns sa schimbam si sfaturi legate de curatenia casei. Eu ii povesteam de niste mesteri care au venit anul trecut sa-mi repare cuptorul cu microunde si m-au invatat ca ar fi bine sa-l sterg pe interior doar cu spirt in loc sa folosesc alte produse de curatat. Am ramas perplexa cat de usor era sa curat cu spirt si alte suprafete din bucatarie ; ca de exemplu aragazul. Am mai fost tentata sa curat aragazul cu spirt inainte, insa mi-a fost frica ca spirtul fiind coroziv, o sa fac un mare pocinog. Insa acum, acest mit mi-a fost spulberat.

10635979_10152739378963763_1110485602660990654_n

Nu stiu insa daca merge sa curat cu spirt si faianta din baie si bucatarie. Marturisesc ca nu am incercat. Insa daca nu merge, am decis sa imi schimb un pic optica si sa ma orientez catre produse romanesti de curatat cum ar fi Nufar sau Triumf de la Farmec. Sunt in general, o sustinatoare a produselor autohtone si cam de fiecare data cand cumpar ceva nou constat apoi ca sunt ieftine si bune. Pana acum foloseam alte produse. Erau ele destul de bune insa in acelasi timp erau din cale afara de toxice si de fiecare data imi mutau nasul din loc si ma apuca tusea dupa ce terminam de frecat diverse suprafete.

Untitled

Anul asta cand ma gandesc la curatenia de Paste simt o mare lehamite si o lipsa acuta de chef. Chiar mi-ar fi utile niste sfaturi ca sa « eficientizez procesul » si sa pierd cu asta cat mai putin timp caci am o lene in maine de ma doare. 🙂 Desi imi place sa fac curatenie si ma simt bine cand e casa tais, atunci cand vine vorba de curatenia de Craciun si de Paste mi se pare ca sunt 2 corvezi mancatoare de timp si atat. Desi stiu partea cu primenela, improspatarea, tot nu-mi vine sa ma apuc.

10407952_10152739379478763_8629104473423342566_n

Desi, la drept vorbind, cred ca ideea de corvoada e doar in capul meu, caci la mine este destul de curat in general asa ca doar prin anumite cotloane mai am de primenit una alta, caci oricum pun aspiratorul o data pe saptamana.

Voi cum faceti curatenia de primara ? Aveti cumva niste tips&tricks pentru mine ? Vine cineva sa ma ajute la curatenie ? 🙂

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Team building printre stejari

Un telefon cu suflet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly