AVERTIZARE : Acest articol trebuie MUSAI citit cu stomacul plin cacui altfel nu raspund de consecinte! 🙂
Vineri a avut loc la Hotel Radisson Blu editia de iarna a conferintei Food Bloggers despre care va povesteam aici si care reuneste toata floarea cea vestita a comunitatii culinare online si offline.
Asa cum era de asteptat, cele mai savurate momente au fost…pauzele, caci toata lumea se napustea la standurile cu bunataturi cu care organizatorii, sponsorii si gazdele ne-au rasfatat. Iar eu bineanteles ca am regretat din tot sufletul ca nu aveam 2 stomacuri in ziua aia ca sa pot gusta macar din toate.
A fost prima mea participare la aceasta conferinta si pot sa spun ca data ar fi sa o caracterizez intr-un cuvant acesta ar fi SAVUROSÂ !
Si nu va spun cum a mers combinatia bere Staropramen, briosa, inghetata Haagen Dasz si apoi Red Square Vodka. Stiu ca nu ati auzit de ea. Nici eu. E o vodka nou lansata pe piata romaneasca.
Cu parere de rau, va spun ca nu am mai apucat sa degust vinurile alese de la Crama Halewood Wines.
Mai pe romaneste, am avut la dispozitie tot soiul de topinguri si ingrediente ca sa ne cream singuri o aranjare in farfurie cat mai atragatoare pentru ochi si papilele gustative. Totul pe baza de inghetata Haagen Dasz. Asa ca mi-am dat frau liber imaginatiei si am creat asta.
Si am avut norocul sa castig concursul asa ca abia astept cele 7 kg de inghetata.
Cei de la Electrolux ne-au facut o briosa personalizata. A fost delicioasa ! Imi ploua in gura cand imi amintesc. 🙂
Iar daca totul a fost lux, pai Deluxe sa fie; cu care ne-a rasfatat Bucataria Lidl. Fiti pe faza ca au si un concurs misto cu premii interesante. Cautati hashtagul #sarbatorilasat.
Daca vreti sa vizionati conferinta o puteti face aici :
Si ca sa va mai povestesc si cu ce am plecat de la conferinta Winter Food Bloggers 2015, caci v-am ametit destul cu mancarea, iata ce am retinut eu.
De la Ana Naie, blogger la EasyPeasy.ro am aflat care este diferenta intre un nutritionist si un food coach. Nutritionistul nu-ti face transfer de cunostinte. E un medic care iti scrie o reteta de mancare si iti intocmeste un plan alimentar. Un food coach te invata cum sa mananci si te ajuta sa dobandesti o intelegere a felului in care functioneaza mancarea. Lucreaza cu imaginatia.
Chef Bogdan Alexandrescu, alias Dexter ne-a povestit despre platingul perfect  9adica cum faci ranjarea pe farfurie a mancarii, ca sa arate atractiv) dar si despre sanatate iar in pauza ne-a si facut o demonstratie culinara.
Adrian Adam, director of Sales & marketing la Radisson Blu Hotel ne-a vorbit despre provocarile din industrie si l-a introdus pe Bernd Kirsch, Chef la Radisson Blu Hotel care ne-a spus ca avem cele mai gustoase rosii din Europa. Eh…nici o noutate ! Stiam deja asta. O alta tendinta interesanta si imbucuratoare in Romania este ca restaurantele din hoteluri chiar merg bine si fac profit spre deosebire de cele din Europa.
Cat despre trenduri culinare, ele arata cam asa :
- mancare traditionala
- street food
- raw vegan
- food coaching
Pentru generatia millenials (cei nascuti dupa 2000), mancarea este parte din experienta personala, asa ca trebuie sa fie …intr-un fel, nu doar umplutul burtii si atat.
Dupa prima mea participare la Food Bloggers pot sa spun doar atat. Abia astept editia din 2016.
Eu abia astept sa ne chemi la inghetata 🙂
He he! Sunt convinsa! V-as fi adus la gala Super Blog dar nu imi iesira pasentele. Ata ete! 🙂
7 kg de înghețată? ?? Dacă ai nevoie de ajutor știi unde sa apelezi 😀
Om avea cele mai gustoase roÈ™ii, dar le-am cam uitat gustul, de când n-am mai vazut….
Mai ia o data la recitit textul: s-au strecurat niște typos.
O sa am. te anunt.