October 11th, 2024

Dulciuri retro-chic la Casa Victoria Floreasca

Saptamana trecuta am participat la lansarea cofetariei Casa Victoria Floreasca. Este primul eveniment cu dress code la care particip. Si pentru ca pe invitatie scria retro-chic, m-am stresat o gramada caci nu stiam ce sa aleg deoarece nici vremea de afara nu se arata foarte prietenoasa. M-am gandit vreo 3 zile, « am dat spargere » in dulapul bunicii si pana la urma am gasit o tinuta adecvata. 🙂 Imi place intotdeauna sa ma imbrac in ton cu evenimentul la care merg.

IMG_20151008_191454

Cand am ajuns acolo, am constatat ca o parte din culorile rochiei mele coincideau cu cele ale siglei cofetariei. Nici daca o faceam intentionat nu-mi iesea asa o potriveala. 🙂

IMG_20151008_191349Casa Victoria Floreasca face parte dintr-un lant de 3 cofetarii si este o afacere de familie. Totul a inceput in 2002 cu un pariu pe un cozonac. Mezinii familiei au vrut sa vada daca cozonacul facut de mama lor va avea succes si in afara familiei. Succesul cozonacului doamnei Victoria (de la care vine si numele cofetariei) a depasit toate asteptarile si astfel au inceput sa ia in serios joaca cu dulciurile. Asa au aparut una dupa alta, cele 3 cofetarii din lantul Casa Victoria.

Valorea investiției in noul spatiu se ridica la suma de 100.000 de euro, iar proprietarii estimeaza ca aceasta se va amortiza in urmatorii 3 ani.

eveniment inaugurare Casa Victoria Floreasca  (35)

Doamna Victoria, « capul rautatilor » mi-a marturisit ca mare parte dintre dulciurile casei au fost creatii proprii, iar la unele prajituri a lucrat chiar si 6 luni. Se informeaza in permanenta si cauta sa fie la curent cu tendintele de pe piata dulciurilor pentru a le oferi clientilor produse de cea mai buna calitate.

Pe gustate si pe incercate pot sa spun ca asa si este. Prajiturile pe care le-am gustat mi-au placut foarte mult. Regretul meu este ca nu am putut degusta fiecare prajitura in parte, caci aratau demential. Nu am putut rezista catorva ecleruri colorate. Am gustat si o miniamandina (preferata mea) si pot spune ca avea un cu totul alt gust fata de clasica prajitura pe care o gasesti in toate cofetariile. Era..…altfel…avea o savoare aparte. Si va spune asta o cunoscatoare ! 🙂

Ingredientele naturale, calitate premium, dulciuri delicioase intr-o atmosfera retro-chic, eleganta si rafinata dar in acelasi timp moderna si urbana (designerii de la Yellow Office Architecture, care au lucrat la amenajarea spatiului au facut o treaba buna. Mai ales cu tavanul care imita cerul. M-am indragostit pur si simplu de acol colt al cofetariei), pe scurt cam asta e reteta succesului cofetariei, patiseriei si gelateriei Casa Victoria Floreasca.

Casa Victoria Floreasca (15)

eveniment inaugurare Casa Victoria Floreasca  (3)

Nu va spun mai multe dar va invit sa ii treceti pragul si sa descoperiti cu propriile papile gustative specialitatile casei. Sau sa le comandati caci fac si livrari.

Mie mi-au placut atat ambianta si atmosfera cat mai ales dulciurile.

Pe langa prajiturile delicioase, atractiile serii, au fost cartolinele cu mesaje colorate si jucause despre cat de mult iubim deserturile (cu care toata lumea s-a grabit sa se fotografieze), dar si masina de epoca, rosie ca focul, care a completat cu succes atmosfera retro-chic.

eveniment inaugurare Casa Victoria Floreasca  (7)

Si pentru ca intr-o asemenea ambianta nu aveai cum sa te simti altfel decat un VIP, pe langa bloggeri si jurnalisti, la lansarea Casa Victoria au participat si cateva vedete : Irina Mohora, Cristina Herea, Eli Roman, Tily Niculae, Livia Dila, Andrei Nourescu, Cosmin Stan.

Vedete la inaugurarea Casa Victoria Floreasca, alaturi de Alin Chivu, proprietarul cofetariei

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Pasionat de promovare? Voilà conferinta gratuita

Jasmuheen revine in Romania

4 Comments

  1. 14/10/2015

    amandine, yamiiii, sunt si preferatele mele.
    incepem si noi sa ne civilizam, sa avem afaceri de familie cu traditie, sa exista lansari cu imaginatie si creativitate dar mai ales incepe sa se simta grija pentru ce se ofera consumatorului. esti o fericita ca ai participat la asa minunatie 🙂

    Reply
    • madalina
      14/10/2015

      Da, am fost o rasfatata recunosc :). Daca lucrezi cu profesionisti nu are cum sa nu iasa totul la superlativ iar cine opereaza la un anumit nivel intelege ca este necesar sa lucreze cu profesionisti daca vrea sa ofere consumatorului o experienta premium. Gusturile consumatorului roman au inceput sa fie din ce in ce mai sofisticate. Nu stiu cum este situatia in provincie dar cel putin asa e la capitala.

      Reply
  2. 11/10/2016

    Am gustat si eu din prajiturile lor si sunt foarte bune, parca nu ma mai puteam opri din mancat.

    Reply
    • madalina
      12/10/2016

      Stiu sentimentul 🙂

      Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly