December 3rd, 2021

Documentarul #newTogether, la proba publicului Astra Film Festival

Într-o radiografie emoționantă a recluziunii primelor luni din pandemie, vedem în #newTogether cum 60 de artiști independenți încearcă să articuleze un discurs distinct de cel politic sau medical despre confruntarea lor cu incertitudinea, cu izolarea, cu frica, propunând moduri de a rezista și de a depăși criza sanitară globală. Un discurs concurent cu cel oficial, despre un nou mod de a fi împreună, despre depășirea barierelor și a limbii de lemn. O meditație despre limitele artei în confruntare cu violența vieții”, a explicat invitatul de onoare al evenimentului, prof. univ. dr. Vlad Alexandrescu, istoric al ideilor si specialist al sectorului artistic independent, fost ambasador şi ministru al Culturii.

#newTogether este despre upgrade-ul pe care alegem sau nu să-l facem în viețile noastre. Eu le mulțumesc tuturor celor care apar în film. Pentru mine e un discurs intelectual de care am mare nevoie în cinema”, a adăugat Carmen Lidia Vidu, realizatoarea acestui film de sinteză al experimentului video realizat de Forumul Cultural Austriac în perioada de carantină din martie-mai 2020.

#newTogether este un film necesar, un document pentru anii ce vin, pentru că nu avem voie să uităm că această pandemie, ca şi urgenţa climatică, tema principală a AFF2021, reclamă soluţii şi ajustări concrete ale noastre, ale tuturor. AFF este încântat că a găzduit această premieră mondială, după prezentarea în exclusivitate, în 2020, a primului fragment „work in progress” al documentarului. Consider că festivalul nostru va fi una dintre platformele de dezbatere substanţială şi de încercare tocmai a acestor soluţii pentru comunităţile viitorului, pe care românii, austriecii, europenii în general, le vor gândi, graţie acestei prime colaborări strânse cu Forumul Cultural Austriac”, a precizat Dumitru Budrala, directorul AFF.

Într-adevăr, „calitatea, dinamismul, creativitatea dialogului de la premiera de la Sibiu sunt exact cele pe care le aşteptăm în întregul program de cooperare #newTogether între Austria şi România, care se va desfăşura până în 2023, în felurite domenii de activitate. Parteneriatul cu AFF a fixat ştacheta foarte sus”, a explicat şi Thomas Kloiber, directorul Forumului Cultural Austriac Bucureşti.

Credit foto – Rareş Helici/AFF

Documentarul #newTogether îşi începe acum turneul prin ţară, următoarele proiecţii din septembrie, având loc dupa cum urmează:

Braşov – 18 septembrie, ora 20.00, Centrul Cultural Reduta, în cadrul festivalului One World Romania la Braşov (proiecţie urmată de o discuţie cu scriitoarea Elena Vlădăreanu şi autoarea dramatică Elise Wilk).

Braşov – 26 septembrie, ora 19.00, Centrul Cultural Reduta, în cadrul „Zilelor filmului românesc la Centrul Cultural Reduta” (proiecţie urmată de o discuţie cu regizoarea Carmen Lidia Vidu, editoarea Cristina Baciu, actorul István Teglás; invitată de onoare – criticul de teatru Marina Constantinescu).

Bucureşti – 30 septembrie, ora 19.00, Muzeul Naţional al Literaturii Române, în cadrul KineDok (proiecţie urmată de o discuţie cu publicul; invitaţii vor fi anunţaţi ulterior).

#newTogether – gânduri despre un nou Împreună / visions for a new Together

Film documentar produs de Forumul Cultural Austriac Bucureşti

Concept – Thomas Kloiber / Andrei Popov

Regia – Carmen-Lidia Vidu

Editor/Animaţie/Sunet – Cristina Baciu

Un proiect susţinut de Raiffeisen Bank România

#newTogether proiect & documentar – https://www.newtogether.ro/filmul-documentar/

#newTogether podcast – https://soundcloud.com/user-175473398/podcast-newtogether-viitorul-inseamna-dialog-episodul-1-de-vorba-cu-un-ecran

Parteneri media – Radio România Cultural, Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Agenţia Rador, Radio Bukarest, Zile şi Nopţi, Bookhub.ro, Revista Zeppelin, Modernism.ro, Revista culturală Leviathan, Spotmedia.ro, Munteanu recomandă, Verbs describe us, Urban Things

Pentru contacte de presă şi programări de interviuri, vă rugăm să luați legătura cu Andrei Popov, responsabilul pentru relaţia cu presa al Forumului Cultural Austriac (Andrei.POPOV@bmeia.gv.at ; 0723.17.47.96)

Pages: 1 2

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Se lansează Echo, prima platformă românească de audiobooks

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly