December 8th, 2022

De Craciun cumpara-i o tabara educationala pentru 2020

De multe ori, perioada sarbatorilor e una destul de agitata si mai incarcata decat oricare dintre cele 11 luni ale anului. Unul dintre motivele de agitatie si stress este subiectul cadourilor. Prinsi in valtoarea vietii, cateodata avem tendinta sa lasam pe ultima suta de metri cadourile pentru Craciun.

Ne gandim mereu cum sa facem ca sa ne surprindem oamenii dragi cu ceva nou de fiecare data iar una dintre tendintele pe care le vad tot mai prezente si in societatea romaneasca este investitia in educatie.

Personal, cred ca e mai util sa inveti pe cineva sa pescuiasca decat sa-I dai peste mura-n gura. Si pentru ca si eu sunt o persoana care investesc  si sustin educatia, ma bucura foarte mult aceasta tendinta. Iar cand vad parinti care se gandesc per termen mediu si lung la educatia copiilor lor, ce sa zic jos palaria!

Ce-ar fi ca, anul asta, daca esti parinte, sa ii cumperi copilului tau un altfel de cadou? Nu unul fizic, ci mai degraba unul imaterial insa cu multe beneficii pe termen lung si care, de ce nu, ii poate influenta chiar cursul vietii?

“Pe vremea mea” 🙂 oferta educationala nu era atat de bogata cum este astazi, granitele nu erau deschise asa cum este astazi lumea si optiunile erau mult mai putine decat ce exista in zilele noastre la un click distanta. Daca ar fi fost, sunt sigura ca bunicii (care s-au ocupat foarte mult de educatia mea) le-ar fi accesat fara sa stea prea mult pe ganduri.

Ma refer aici la o tabara internationala de studiu. De fapt, acest subiect a fost destul de disputat in familie. Bunicii au dus o batalie crunta cu mama care nu voia sa ma lase sa merg in tabere. Cu chiu cu vai m-a lasat intr-o tabara la Gura Diham de unde m-am intors racita cobza pentru ca era pentru prima data cand scoteam nasul afara din “colivia aurita”, sa dau piept cu lumea reala si sa fac ce fac toti copii in tabara cand scapa de sub ochiul vigilent al parintilor. Dupa asta, nici ca m-au mai lasat in alta tabara si am trait parca cu un usor regret si cu niste experiente firesti si utile netraite la timpul lor. Si vai de mine in viata de adult!

Asa ca mi-am jurat in barba ca, daca se va intampla in viata asta sa am un copil, il voi trimite cat mai de timpuriu in tot felul de tabere, burse in strainatate si alte asemenea experiente ca sa creasca sanatos si cu simtul realitatii nu corcolit cum am fost eu.

Si cum e bine ca un copil sau un adolescent sa se deprinda cat mai de timpuriu cu unele “apucaturi “ sanatoase, un mediu international in care sa aiba posibilitatea sa interactoneze cu tineri de varsta lui din alte tari si sa mai si invete limbi straine in timp ce se distreaza strasnic si-si face si prieteni noi mi se pare o optiune educativa foarte buna. Unde mai pui ca acolo nu e doar joaca, ci tineri sunt intr-un mediu sigur, au supravegehetori, experiente interesante si mai si intorc acasa cu o limba straina noua invatatata.

Sincer, la ce oferta educationala este acum disponibila pe piata, sunt putin invidioasa si mi-as fi dorit sa merg si eu in astfel de tabere. Si se pare ca voi merge, dar nu in calitate de participant ci de ghid de turism pentru grupurile de tineri intre 9 si 17 ani (pentru detalii suplimentare si oferta ma puteti contacta in privat).

Asa ca, daca vrei ceva inedit pentru copilul tau, taberele internationale de studiu pentru 2020 sunt o optiune buna.

Daca esti cadru didactic, avem pentru tine o oferta avantajoasa de parteneriat.

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Evenimentele lunii octombrie 2019

Evenimentele online ale lunii aprilie 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics