December 8th, 2022

De ce sustin proiectul Un sat, un copil ?

Asa cum v-am obisnuit deja, sustin prin orice mijloace, initiativele menite sa sustine viata sau care aduc cel putin o imbunatatire vietii oamenilor. Ca e vorba de donatii sau ca este vorba de scris articole, de fiecare data cand aflu de initiative cu impact pozitiv in societate ma grabesc sa le impartasesc cu voi, cititorii mei, in speranta ca binele « se ia ». 🙂 Si nu o fac asa de ochii lumii ; este un crez personal.

De aceea, in aceasta postare am ales sa va vorbesc despre proiectul « Un sat, un copil » derulat de Fundatia Inima de Copil.

Ca sa intelegeti mai bine despre ce este vorba, va spun ca acest proiect face parte din « Campionatul de Bine, competitia dedicata organizatiilor neguvernamentale ce vizeaza finantarea proiectelor sociale prin intermediul donatiilor individuale, a ajuns la cea de-a cincea editie. Competitia este organizata de Bursa Binelui, singura platforma online de donatii necomisionate din Romania si se desfasoara in perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018.

Campionatul de Bine este o competitie pentru strangerea de donatii adresata ONG-urilor din Romania, care urmareste sa transforme organizatiile in fundraiseri, in vederea atragerii de donatii. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte in functie de numarul donatiilor atrase si al numarului de donatori distincti. Premiile constau in dublarea sumei stranse pe toata perioada Campionatului, in limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect castigator.

In etapa finala s-au inscris 44 proiecte si initiative sociale sustinute de 43 organizatii neguvernamentale si multi alti oameni de bine. In aceasta etapa pentru fiecare proiect calificat organizatiile trebuie atraga o suma cat mai mare de donatii de la cat mai multi donatori diferiti. Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatiile fara comisioane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) la sustinerea financiara a unei cauze. Suma minima care poate fi donata este de 5 lei. Toata tranzactia este 100% securizata si nu se percepe niciun fel de comision. »

Sincer, mi-a fost tare greu sa aleg un singur proiect pe care sa-l sustin pentru ca toate mi se pare ca aduc o contributie importanta, au in mod cert un impact major si pozitiv in viata unor oameni si le fac viata mai buna sau cel putin mai frumoasa. Dupa parerea mea, toate ar trebui sustinute in egala masura.  Si o puteti face si voi prin donatiile voastre, mai ales ca sistemul este atat de simplu de utilizat.

Dar pentru ca este vorba de o competitie, deh, trebuie sa fie doar 3 castigatori.

Deoarece cred in educatie si mai cred ca este de datoria noastra sa oferim o sansa generatiilor viitoare, este de datoria noastra sa ii sustinem si sa le oferim cel putin sansa de a merge la scoala. Am spus-o, scris-o si o repet de cate ori pot. Copii sunt viitorul unei tari iar o natie educata este un popor care progreseaza. Doar prin educatie putem evolua, intelege in profunzime lumea din jurul nostru, construi ceva pozitiv si mai apoi sa-I ajutam pe altii, poate mai putin norocosi decat noi.

Este o initiativa frumoasa menita sa le ofere acestor copii din judetul Galati o sansa la un viitor mai bun, o fereastra catre lume. Sper din tot sufletul ca vor sti sa profite de ea si vor ajunge OAMENI iar mai apoi vor face la randul lor acelasi lucru pentru alti copii.

Multe diamante se pierd in noroi. Ceea ce facea Fundatia Inima de Copil prin proiectul « Un sat, un copil »este sa culeaga diamantele din noroi si sa le slefuiasca. Ceea ce mi se pare un lucru extraordinar si de aceea sustin acest proiect.

Dupa cum stiti statul roman face putin spre deloc pentru cetatenii sai, asa ca speranta ramane tot la oameni.  Si din fericire exista multe fundatii si asociatii care rezolva multe probleme sociale si nu numai. De aceea, donatiile  sunt extrem de importante pentru sustinerea proiectelor non-profit ale ONG-urilor din Romania.

Daca si pe voi va anima acelasi crez, va invit sa cititi mai multe despre toate proiectele finaliste si sa faceti cat mai multe donatii. Sa ajutam acest ONG sa culeaga cat mai multe diamante !

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Mergi de la birou direct la petrecerea de Craciun? Iata cum sa iti adaptezi TINUTA!

Cu asa aplicatie smechera, de acum la mine poate veni BARZA

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics