January 28th, 2023

De ce modelele de încălțăminte din piele ecologică sunt cea mai bună alegere pe care o poți face?

Alege să porți încălțăminte ecologică

Pantofii din piele, de exemplu, pot conține cantități mari de crom toxic. Această substanță poate provoca cancer, poate declanșa alergii și poate afecta structura genetică. Conform unor studii efectuate, pielea cu crom utilizată pentru încălțăminte este utilizată aproape exclusiv pentru pantofii din întreaga lume. Însă mediul suferă, ca urmare a acestui proces de producție ce implică un consum ridicat de apă și deșeuri contaminate cu metale grele. În plus, în încălțăminte rămân reziduuri de substanțe chimice care sunt folosite la conservarea pieilor brute, bronzarea și colorarea pielii.

În plus, toate acele substanțe nocive utilizate pentru finisaj, ce oferă garanția că perechea de încălțăminte este rezistentă la intemperii, nu sunt foarte benefice. Iar testele și studiile în acest domeniu au dovedit că aproape fiecare a cincea pereche de pantofi conține substanțe nesănătoase.

Pielea ecologică este alegerea potrivită?

Pantofii și cizmele eco sunt sănătoși din mai multe puncte de vedere. Substanțele chimice nu sunt utilizate în producerea pielii ecologice, producătorii bazându-se pe proprietățile naturale ale materialului. În loc de utilizarea substanțelor pe bază de crom, pot fi utilizați agenți vegetali, care pot fi reproduși și în laborator. Chiar și coloranții adesea problematici datorită conținutului de metale grele pot fi ocoliți.

Acest tip de încălțăminte se bucură și de un confort sporit, care promovează și sănătatea picioarelor din punct de vedere ortopedic. Un model ergonomic de cizme și libertatea de mișcare a degetelor de la picioare, a tendoanelor și a mușchilor în interior contribuie la acest lucru.

Iar varietatea încălțămintei ecologice durabile este acum la fel de mare ca cea a celei produse în mod convențional. Iar producătorii au ales să ofere o gamă cât mai diversificată de modele pentru femei, pornind de la balerini și ajungând până la cizme casual sau elegante cu sau fără toc. Mai exact, orice și-ar putea dori, indiferent de temperatura sau gradele de afară.

În concluzie, de ce să nu alegi tot ceea ce este mai bun pentru tine atunci când îți cumperi o nouă pereche de cizme sau pantofi? Și de ce să nu contribui la protejarea mediului? Căci, așa cum bine știi, acum ai de unde alege modele ecologice și elegante, pentru fiecare anotimp și ținută vestimentară!

Sursa foto: shutterstock.com

Pages: 1 2

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cele rele sa se spele cele bune sa se adune cu Love and Fun de la Lenor

Vrei sa fii FERICITA? Creeaza mici spatii personale, care sa te incarce cu energie pozitiva!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics