October 4th, 2024

Cum am trecut pe domeniul propriu

Recent, blogul meu a implinit 2 anisori, prilej de a-mi face un bilant si o retrospectiva a lucrurilor intamplate in tot acest timp.

La inceput a fost blogspot.ro, platforma gratuita pe care o aleg multi  (sau WordPress), atunci cand incep joaca de-a bloggingul. Asa am facut si eu la inceput ca sa am o pista de incercari si sa vad cu ce se mananca bloggingul. Nefiind o persoana tehnica, pentru a-mi « forma mana » exploratorprinviata.blogspot.ro a fost tot ce mi-a trebuit.

In 2014, dupa ce blogul meu a implinit 1 anisor, am zis ca ar fi cazul sa duc joaca la urmatorul nivel, adica sa trecem la lucruri mai serioase cum s-ar spune – achizitionarea unui domeniu propriu .ro si a hostingului. Multi bloggeri ma batusera mult timp la cap sa fac acest pas, insa eu am fost Ghita contra si am facut-o doar atunci cand am considerat eu de cuviinta. Iar acum nu-mi pare rau.

De atunci, pot sa spun ca sunt blogger cu acte in regula si am si reusit deja sa-mi recuperez investia in domeniul.ro.

i am a blogger

Am tot cugetat, gandit si razgandit ce nume sa-mi aleg, caci e foarte important ca numele domeniului sa te definesca, caci cu el ramai in constiinta oamenilor. Blogul tau poate deveni un brand. In plus,  altfel te prezinti ca blogger in fata advertiserilor, a sponsorilor, partenerilor si a marketerilor. Propriul domeniu iti confera un anumit statut, de profesionist in ceea ce faci, iti da o prestanta si o notorietate.

Asa s-a nascut www.madalinaiancu.ro in iulie 2014 de care sunt foarte mandra. 🙂

Mai mult, pe platformele gratuite de tip WordPress si Blogger exista riscul sa-ti pierzi datele, PR-ul si toata munca ta, cum am auzit ca li s-a intamplat unor bloggeri. Din fericire, eu am fost ferita de astfel de accidente.

Blospot-ul e bun pentru inceput, ca sa vezi cu ce se mamnaca blogging-ul insa e foarte limitat si nu-ti da prea multa libertate de manevra.

Mare bataie de cap am avut cu alegerea providerului de hosting, caci pe piata oferta e foarte vasta iar pentru o necunoscatoare ca mine a fost durere de cap. Asa ca i-am luat la intrebari pe domnii bloggeri, tehnici de felul lor si cu state vechi in ale scrisului, ca sa ma dumiresc cum sta treaba.

banner webrahost

Toti bloggerii cauta, intr-o prima faza, cele mai mici preturi de pe piata. Pentru ca nu-si permit investitii de anvergura la inceput de drum. Si nici nu se justifica. Eu, la vremea respectiva, am platit mai mult pentru domeniu meu iar acum ma oftic. Caci la Webrahost platesti doar 25 euro pentru domeniul comandat impreuna cu un pachet de gazduire, iar domeniul ales e rezervat la RoTLD. Hosting-ul (gazduirea web) este de 2euro/ pe luna.

Adica ai o reducere de 35% pentru un domeniu care iti apartine pe viata. Ceea ce e foarte bine, avand in vedere preturile din piata in acest domeniu.

Hostingul este si el important, pentru ca elimina riscul de a-ti pierde munca, cu conditia sa lucrezi cu o firma serioasa.

In concluzie, domeniul propriu + hostingul de calitate iti confera libertate. Mi se pare cel mai important aspect.

Ai posibilitatea de a-ti personaliza blogul dupa pofta inimii, poti monetiza continutul cum doresti, poti gazdui reclame, bannere publicitare, linkuri platite. Mai mult decat atat, blog-ul se poate incarca mult mai repede, poate fi web responsive (adica va arata bine accesat de pe orice gadget) in felul acesta conferindu-ti o mai buna vizibilitate pe Internet si o idexare mai buna pe Google daca ai fost inspirat in alegerea numelui.

In final, daca ai o strategie buna atat in ceea ce priveste brandul personal, promovarea blogului si daca mai si scrii bine, chiar poti face bani din blogul tau si poti avea multe oportunitati.

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum a fost la workshopul de concentrare

Seductie, barbati, femei, Ars Amorata

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly