September 19th, 2020

Cum a invatat mama sa faca reincarcare online

Acest articol nu este bazat pe vreo poveste ci chiar pe fapte reale. M-am gandit sa va istorisesc cum a invatat mama, in sfarsit! sa faca reincarcare online la cartela telefonica.

Cand e vorba de tehnologie, maicamea e Ghita contra. De regula imi trebuie multe incercari, nervi si rabdare, dupa caz (sau ambele, uneori J) , apelat la vecini, fost colegi etc ca sa priceapa si ea ceva. Culmea e ca, daca o intrebi, ea zice ca vrea sa invete sa foloseasca tehnologia dar mie imi scoate pur si simplu peri albi. Si asta pentru ca desi se roaga de mine s-o invat si promite ca e atenta, cum da de ceva complicat, il ia repede pe nu in brate si de acolo s-a rupt filmul.

Deh, asa-I cu seniorii astia…unii pricep ai repede, alti mai greu. Mama apartine in mod cert celei de-a doua categorii, spre disperarea mea! Cateodata chiar nu reusesc sa inteleg. Pe de o parte e curioasa, iar pe de alta respinge informatia noua, astfel incat majoritatea tentativelor mele de a o invata ceva se termina cu o cearta. Tare as mai vrea sa o conving sa-l lase pe nu din brate ca sa nu-si ma idea singura cu stangul in dreptul si procesul de invatare sa se petreaca mai usor.

Odata cu pandemia asta, cand, multe dintre activitatile noastre s-au mutat in online, cred ca multi seniori s-au mai imprietenit cu tehnologia asta, cu ajutorul copiilor, nepotilor sau vecinilor. Cam astea sunt cele 3 “instante de profesori”.

Si pentru ca magazinele au fost inchise o perioada, ce sa vezi, chiar a fost fortata de imprejurari, sa faca o reincarcare online Orange.

Cand a vazut ca nu trebuie sa faca nu stiu ce manevre complicate, asa cum se gandea ea, ci doar e suficient sa intre pe un site, nu a mai fost atat de refractara. Insa cand a venit vorba sa-si introduca datele cardului de pensii, a fost putin reticenta pentru ca se gandea la tot felul de fraude si furturi de date bancare. Am linistit-o spunandu-I ca platile sunt securizate asa ca nu are de ce sa-si faca griji.

Spre suprinderea mea nu a trebuit sa ii explic decat de 3 ori (numar record de mic pentru ea credeti-ma). Mai intai a facut pentru ea, apoi pentru mine si in final si pentru o vecina din bloc o reincarcare Vodafone.

Apoi, foarte mandra de marea ei realizare, s-a apucat sa-I invete si pe altii, la telefon cum se face reincarcare Orange online. Parca ar fi lucrat la serviciul de asistenta prin telefon, pe legea mea! A fost tare nostima si in final chiar m-a amuzat.

A vazut ca e simplu, rapid si usor  si-a salvat in telefon informatia de care are nevoie si a promis ca o sa mai faca si pe viitor reincarcare  Orange doar asa, ca sa nu uite.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Historia Rediviva lansează proiectul educațional “Acum 100 ani”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly