January 28th, 2023

Cum a invatat mama sa faca reincarcare online

Acest articol nu este bazat pe vreo poveste ci chiar pe fapte reale. M-am gandit sa va istorisesc cum a invatat mama, in sfarsit! sa faca reincarcare online la cartela telefonica.

Cand e vorba de tehnologie, maicamea e Ghita contra. De regula imi trebuie multe incercari, nervi si rabdare, dupa caz (sau ambele, uneori J) , apelat la vecini, fost colegi etc ca sa priceapa si ea ceva. Culmea e ca, daca o intrebi, ea zice ca vrea sa invete sa foloseasca tehnologia dar mie imi scoate pur si simplu peri albi. Si asta pentru ca desi se roaga de mine s-o invat si promite ca e atenta, cum da de ceva complicat, il ia repede pe nu in brate si de acolo s-a rupt filmul.

Deh, asa-I cu seniorii astia…unii pricep ai repede, alti mai greu. Mama apartine in mod cert celei de-a doua categorii, spre disperarea mea! Cateodata chiar nu reusesc sa inteleg. Pe de o parte e curioasa, iar pe de alta respinge informatia noua, astfel incat majoritatea tentativelor mele de a o invata ceva se termina cu o cearta. Tare as mai vrea sa o conving sa-l lase pe nu din brate ca sa nu-si ma idea singura cu stangul in dreptul si procesul de invatare sa se petreaca mai usor.

Odata cu pandemia asta, cand, multe dintre activitatile noastre s-au mutat in online, cred ca multi seniori s-au mai imprietenit cu tehnologia asta, cu ajutorul copiilor, nepotilor sau vecinilor. Cam astea sunt cele 3 “instante de profesori”.

Si pentru ca magazinele au fost inchise o perioada, ce sa vezi, chiar a fost fortata de imprejurari, sa faca o reincarcare online Orange.

Cand a vazut ca nu trebuie sa faca nu stiu ce manevre complicate, asa cum se gandea ea, ci doar e suficient sa intre pe un site, nu a mai fost atat de refractara. Insa cand a venit vorba sa-si introduca datele cardului de pensii, a fost putin reticenta pentru ca se gandea la tot felul de fraude si furturi de date bancare. Am linistit-o spunandu-I ca platile sunt securizate asa ca nu are de ce sa-si faca griji.

Spre suprinderea mea nu a trebuit sa ii explic decat de 3 ori (numar record de mic pentru ea credeti-ma). Mai intai a facut pentru ea, apoi pentru mine si in final si pentru o vecina din bloc o reincarcare Vodafone.

Apoi, foarte mandra de marea ei realizare, s-a apucat sa-I invete si pe altii, la telefon cum se face reincarcare Orange online. Parca ar fi lucrat la serviciul de asistenta prin telefon, pe legea mea! A fost tare nostima si in final chiar m-a amuzat.

A vazut ca e simplu, rapid si usor  si-a salvat in telefon informatia de care are nevoie si a promis ca o sa mai faca si pe viitor reincarcare  Orange doar asa, ca sa nu uite.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Historia Rediviva lansează proiectul educațional “Acum 100 ani”

Carti, copii si alte cele

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics