November 28th, 2023

Alta tentativa de phishing

Nu stiu cum se face ca de la o vreme incoace (mai exact de cand cu circul cu firmele de hosting ­čÖé ) am devenit foarte interesanta pentru atacurile de tip phishing. Niciodata nu am avut atat de multe. Faza e ca acum am inceput sa le si identific mai usor caci sunt mult mai vigilenta. ­čÖé

Duminica seara, intru pe Google si ce sa vezi ? Imi sare in fata un mare anunt ca vezi Doamne am fost selectata de Google sa particip la un concurs. Premiul erau 2 telefoane : Samsung Galaxy S7 si Iphone7. Zic..mai sa fie ! Nu-mi amintesc sa fi participat sau solicitat asa ceva.

Bag adresa de mail si numarul de telefon dupa care primesc asta :

concurs google 1

Mi-a mirosit suspect asa ca in momentul ala m-am oprit si am zis STOP ca nu-i a buna !

M-am uitat totusi sa vad si eu mai multe informatii. Si asta am gasit :

ÔÇťhttp://interact4fun.com/romania/

You are here:Home /Romania

TERMENI ┼×I CONDI┼óII Regulamentul promo┼úiilor ÔÇťInteract2MediaÔÇť

Articolul I : Organizarea

Societatea comercial─â Interact2Media Pte Ltd (30 Raffles Place; #17-00; Chevron House; Singapore 048622), organizeaz─â un mare joc denumit ÔÇťInteract2MediaÔÇť, ├«ncep├ónd cu data de 20 ianuarie 2016 ┼či care se desf─â┼čoar─â pe durat─â nedeterminat─â. Acest joc se deruleaz─â ├«n perioade denumite de acum ├«ncolo ÔÇťsesiuniÔÇŁ, ale c─âror date vor fi ├«nregistrate prin clauze anexate, conform prevederilor aprobate, la instan┼úa judec─âtoreasc─â de┼úin─âtoare a prezentului regulament. Fiecare sesiune poate cuprinde mai multe jocuri.

Articolul II : Participarea

Participarea gratuit─â ┼či f─âr─â obliga┼úii de cump─ârare, la acest joc, este deschis─â tuturor persoanelor fizice majore, domicilate ├«n Fran┼úa metropolitan─â (cu excep┼úia salaria┼úilor ┼či reprezentan┼úilor companiei Interact2Media Pte Ltd, a partenerilor s─âi ┼či a tuturor subcontractan┼úilor, precum ┼či a consilierilor ┼či membrilor familiei), care dispun de o conexiune la Internet ┼či de o adres─â de email valid─â. ├Än ceea ce prive┼čte persoanele minore, Jocul se desf─â┼čoar─â cu r─âspunderea ┼či permisiunea tutorelui care ├«┼či poate dovedi autoritatea parental─â. Participarea este limitat─â la una singur─â pentru o persoan─â (cu acela┼či nume ┼či aceea┼či adres─â). Participarea este strict nominativ─â ┼či juc─âtorul nu poate ├«n nici un caz juca ├«n numele altor participan┼úi. Orice formular de ├«nscriere ├«n joc care este incomplet, ilizibil sau trimis dup─â expirarea termenului limit─â va fi considerat nul.

Article III : Înscrierea în joc

Pentru a participa, pur ┼či simplu utilizatorul se conecteaz─â la adresa de Internet precizat─â pentru fiecare sesiune ┼či pentru fiecare joc, completeaz─â formularul de ├«nscriere ├«n joc, indic├ónd datele sale ┼či r─âspunz├ónd corect la ├«ntreb─âri, apoi valideaz─â formularul. Utilizatorul poate apoi participa la sesiunea ├«n curs.

Article IV : Premii

Acest joc cuprinde o serie de premii pe sesiune de joc, ale c─âror detalii sunt precizate prin clauze anexate ┼či ├«nregistrare la instan┼úa judec─âtoreasc─â de┼úin─âtoare a prezentului regulament, precum ┼či a anexelor sale.

Jocul ofer─â urm─âtoarele premii:

Premiul I : 1 iPhone 6 în valoare de 699 euro (sau contravaloarea sa).

Premiul II : 1 voucher cadou în valoare de 500 euro (sau contravaloarea sa).

Article V : Mecanismul desemn─ârii c├ó┼čtig─âtorilor

Desemnarea c├ó┼čtig─âtorilor se va face prin tragere la sor┼úi, ├«n timpul s─âpt─âm├ónii urm─âtoare ├«nchiderii sesiunii de joc. Ei vor fi contacta┼úi de compania Interact2Media Pte Ltd prin po┼čt─â, email sau telefon. Dac─â nu se ob┼úine nici un r─âspuns din partea acestora ├«n termen de 8 zile de la confirmarea c├ó┼čtigului, c├ó┼čtig─âtorii vor fi discalifica┼úi ┼či premiul lor va fi re┼úinut conform prevederilor Articolului X. Un alt c├ó┼čtig─âtor va fi ales. Premiile nu pot fi rambursate ├«n numerar sau printr-un alt timp de compensa┼úie ┼či nu sunt transferabile. Cu toate acestea, ├«n caz de for┼ú─â major─â, compania Interact2Media Pte Ltd ├«┼či rezerv─â dreptul de a ├«nlocui premiile anun┼úate cu alte premii cu valoare echivalent─â. Participan┼úii aleg adresa de livrare a premiului lor, indicat─â pe formularul de joc. C├ó┼čtig─âtorii sunt de acord cu toate verific─ârile necesare cu privire la identitatea ┼či domiciliul lor (adres─â po┼čtal─â sau electronic─â). Toate informa┼úiile furnizate cu privire la identitatea sau adresa participan┼úilor, ce se dovedesc a fi false, duc la invalidarea c├ó┼čtigului ┼či tuturor particip─ârilor la joc.

Article VI : Depozitul legal

Regulamentul a fost pus la dispozi┼úie prin intermediul┬ácompliance@Interact2Media.com.sg. Aceste norme pot fi modificate ├«n orice moment, sub forma unei aprob─âri de c─âtre organizator, ├«n conformitate cu condi╚Ťiile men╚Ťionate ╚Öi publicate online pe site. Actul este ├«nregistrat la instan┼úa judec─âtoreasc─â aferent─â, ├«nainte de publicarea acestuia. Acesta va intra ├«n vigoare dup─â ce este publicat online ╚Öi participarea la joc implic─â acceptarea regulamentului, de la data intr─ârii ├«n vigoare a oric─ârei modific─âri. Orice participant ce refuz─â modific─ârile aduse trebuie s─â ├«nceteze participarea la joc. Regulile vor fi trimise gratuit c─âtre oricine face o solicitare scris─â prin po╚Öt─â, ├«nainte de data de ├«ncheiere a jocului, companiei Interact2Media Pte Ltd. Regulamentul complet poate fi de asemenea consultat online pe site-ul web al jocului. Taxele po┼čtale aferente trimiterii regulamentului vor fi rambursate la cerere, av├ónd ca referin┼ú─â tariful ce corespunde trimiterii unei scrisori simple.

Articolul VII: Rambursarea cheltuielilor aferente jocului

├Än cazul ├«n care exist─â cheltuieli aferente jocului, orice participant poate ob╚Ťine la cerere o rambursare corespunz─âtoare jocului de pe un telefon fix, conform tarifelor France Telecom, pentru o convorbire de 3 minute, la rata redus─â, sau 0,15 euro. Cererea de restituire trebuie s─â fie trimis─â prin po╚Öt─â la adresa jocului (specificat─â ├«n Articolul VI), ├«nso╚Ťit─â de un extras de cont ╚Öi o factur─â detaliat─â pe numele participantului, indic├ónd data ╚Öi ora apelului, cel t├órziu 30 de zile de la data de ├«nchidere a jocului, data po╚Ötei. Cheltuielile efectuate de c─âtre participant pentru trimiterea solicit─ârii vor fi restituite dup─â o cerere scris─â ┼či raportat la tariful po┼čtal ├«n vigoare pentru trimiterea unei scrisori simple. Doar o singur─â cerere de rambursare poate fi efectuat─â pentru fiecare participant ├«nregistrat, pe joc, pe sesiune ╚Öi pe plic (cu acela╚Öi nume, aceea╚Öi adres─â). Cererile incomplete nu vor fi luate ├«n considerare.

Av├ónd ├«n vedere situa┼úia actual─â a ofertelor de servicii ├«n domeniul tehnologiei ┼či c─â unii furnizori de servicii Internet ofer─â o conexiune gratuit─â pentru utilizatorii de Internet, este a┼čadar specificat ├«n mod expres c─â orice acces la site se face ├«n mod liber (aceasta include conexiunea prin cablu, ADSL sau alte conexiuni de specialitate) ┼či nu va avea ca efect nici o rambursare. Abonamentul la Internet este, ├«n acest caz, contractat de c─âtre utilizator pentru utilizarea Internetului ├«n general, ╚Öi faptul c─â, participantul alege s─â se conecteze la site ╚Öi particip─â la joc nu ├«i aduce costuri sau cheltuieli suplimentare.

Articolul VIII : Conexiune ┼či utilizare

Participarea implic─â cunoa╚Öterea ╚Öi acceptarea caracteristicilor, precum ╚Öi limit─ârilor Internetului, lipsa de protec╚Ťie a anumitor date ├«mpotriva unei posibile utiliz─âri necorespunz─âtoare sau a pirateriei ╚Öi a riscurilor de contaminare cu viru╚Öi care circul─â pe re╚Ťea.

Compania Interact2Media Pte Ltd refuz─â orice responsabilitate pentru utilizarea necorespunz─âtoare sau alte incidente legate de utilizarea computerului pentru acces la Internet, ├«ntre╚Ťinerea sau func╚Ťionarea necorespunz─âtoare a serverelor de joc, utilizarea de linie telefonic─â sau orice alt─â conexiune tehnic─â, ╚Öi trimiterea setului de formulare la o adres─â incorect─â sau incomplet─â.

Articolul IX : Litigii ┼či responsabilit─â┼úi

Participarea la acest concurs presupune acceptarea deplin─â a regulilor ├«n ├«ntregimea lor. ├Än cazul ├«n care una sau mai multe dispozi╚Ťii ale prezentului regulament au fost declarate nule sau inaplicabile, celelalte prevederi vor r─âm├óne ├«n vigoare. ├Än cazul unei diferen╚Ťe ├«ntre versiunea regulamentului publicat─â pe site ┼či cea aflat─â ├«n posesia instan┼úei judec─âtore┼čti, numai versiunea depus─â la executorul judec─âtoresc va prevala. Orice declara╚Ťie inexact─â sau fals─â, orice fraud─â va duce la descalificarea participantului. Compania Interact2Media Pte Ltd decide ├«n mod suveran cu privire la orice litigiu legat de jocul ╚Öi regulile sale, ├«n concordan┼ú─â cu instan┼úa judec─âtoreasc─â. Nu se va oferi r─âspuns prin telefon sau la vreo solicitare scris─â cu privire la interpretarea sau aplicarea prezentului regulament, mecanismele sau modalit─â╚Ťile de joc, precum ┼či la ├«ntreb─âri legate de c├ó╚Ötig─âtorii fiec─ârei sesiuni. ├Än caz de litigiu este admisibil─â numai o scrisoare cu confirmare de primire ├«n termen de 1 lun─â dup─â anun╚Ťarea rezultatelor. Compania Interact2Media Pte Ltd ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a scurta, extinde sau modifica durata jocului, sau de a anula acest joc, ├«n cazul ├«n care circumstan╚Ťele o cer ┼či ├«n conformitate cu Articolul VI. Aceasta nu poate aduce cu sine consecin┼úe de natur─â legal─â. Compania Interact2Media Pte Ltd va putea anula sau suspenda toate p─âr┼úile sau o parte a jocului ├«n cazul ├«n care se constat─â c─â o fraud─â a avut loc sub orice form─â, inclusiv prin calculator, ├«n timpul particip─ârii la joc. Compania ├«╚Öi rezerv─â dreptul, ├«n acest caz, de a nu acorda premiul ╚Öi / sau de a reclama ├«n fa╚Ťa instan╚Ťelor competente pe autorii acestor fraude.

Articolul X : Acordarea premiilor

De la momentul accept─ârii premiului, c├ó╚Ötig─âtorul este de acord ca firma Interact2Media Pte Ltd s─â utilizeze numele, adresa lor po╚Ötal─â sau de email ├«n toate ofertele promo╚Ťionale legate de acest joc f─âr─â ca aceast─â utilizare s─â dea na┼čtere la orice alte preten┼úii, altele dec├ót premiul, iar acest lucru este valabil pentru o perioad─â maxim─â de 2 ani. Compania Interact2Media Pte Ltd nu poate fi tras─â la r─âspundere pentru orice ├«nt├órzieri, pierderi, pagube, scris ilizibil sau alte incidente ce au loc din cauza serviciilor po╚Ötale ╚Öi care pot ap─ârea la livrarea premiilor. Premiile nerevendicate sau returnate ├«n termen de 30 de zile calendaristice de la expediere, vor fi pierdute de participant ╚Öi vor r─âm├óne ├«n posesia companiei Interact2Media Pte Ltd. C├ó╚Ötig─âtorii nu pot pretinde companiei Pte Ltd Interact2Media plata oric─âror daune ca urmare a accept─ârii ╚Öi / sau utiliz─ârii premiului.

google 2

Articolul XI: Acordul cu privire la probe

Cu excep╚Ťia cazurilor de erori evidente, participantul este de acord ca informa┼úiile ├«nregistrate de sistemele informatice ale companiei Interact2Media Pte Ltd, au for╚Ť─â probant─â ├«n orice litigiu cu privire la joc.

Articolul XII: Competen╚Ťa

Participan╚Ťii se supun reglement─ârilor franceze aplicabile pentru jocuri ╚Öi concursuri. Orice litigiu ce nu poate fi solu╚Ťionat pe cale amiabil─â, va fi depuse la instan╚Ťele competente desemnate ├«n conformitate cu Codul de procedur─â civil─â.

Articolul XIII: Protec╚Ťia datelor

Informa╚Ťiile personale colectate prin intermediul acestui joc sunt prelucrate ├«n conformitate cu Legea privind protec╚Ťia datelor personale (din Fran┼úa) nr. 78-17 din 6 ianuarie 1978. To╚Ťi participan╚Ťii la joc, au ├«n conformitate cu Articolul 27 din lege, dreptul de a accesa sau rectifica datele ├«nregistrate. Orice cerere de acces, rectificare sau reclama┼úie trebuie s─â fie adresat─â societ─â╚Ťii Interact2Media Pte Ltd. Datele personale ale clien╚Ťilor ╚Öi vizitatorilor site-ului sunt tratate ╚Öi protejate cu cea mai mare grij─â, ├«n conformitate cu Politica de confiden╚Ťialitate Interact2Media Pte Ltd.

Articolul XIV: DREPTURILE DE PROPRIETATE ARTISTIC─é ┼×I LITERAR─é

├Än conformitate cu legile care reglementeaz─â drepturile asupra propriet─â╚Ťii literare ╚Öi artistice, reproducerea ╚Öi reprezentarea total─â sau par╚Ťial─â a acestui joc sau ale oric─âror elemente componente sunt strict interzise. Toate m─ârcile comerciale sunt m─ârci ├«nregistrate ale proprietarilor respectivi.

Pentru eventuale întrebări sau remarci ne puteţi contacta la adresa: compliance@Interact2Media.com.sg .

INTERESTING LINKS

Here are some interesting links for you! Enjoy your stay ­čÖé ÔÇŁ

Iar la contact:

“Pour toutes vos questions/ demande dÔÇÖinformation, vous pouvez nous envoyer un courriel ├á fr@interact4fun.com ou appelez nous au 33176753182. ”

In mod cert o alta tentativa de phishing. Atentie sporita sa nu picati cumva in plasa unora care va cer sa sunati la nu stiu ce numere de telefon. Ca doar ziaristii si-au facut datoria si de data asta ne-au avertizat facand ample materiale de presa pe subiectul asta. Le multumesc pentru ca astfel m-au ajutat sa fiu vigilenta si sa identific mai usor aceste tenative.

Am raportat aceasta tentativa la firma de hosting si la Google. Sper sa fie din ce in ce mai putine ! In orice caz, acum raportez tot ce prind ca daca tacem cu totii sigur vor mai urma.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum a fost la 8 martie 2017

Evenimentele lunii aprilie 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly