October 28th, 2020

A inceput Olimpiada de iarna de la Soci 2014

De 2 zile a inceput Olimpiada de iarna de la Soci 2014 care se desfasoara in Rusia in perioada 7 -23 februarie 2014.

Frumoasa ceremonia de deschidere, desi nu am apucat sa prind decat ultima parte, spre final. Se spune ca aceasta editie a Jocurilor Olimpice a fost cea mai scumpa din istorie si a costat circa 37 de miliarde de euro. Mi-a placut foarte mult momentul aprinderii flacarii olimpice si elegantul suport cu care aceasta a fost adusa.
Si cele 5 mascote oficiale ale olimpiadei sunt tare dragute si inspirate : ursul, iepurasul, leopardul, fulgul de nea si raza de lumina.
Nu prea am inteles de ce sportivii care fac parte din delegatia Romaniei erau toti imbracati in negru si cu niste caciuli albe. Parca erau o adunatura de ciocli. Noroc cu tricolorul care mai inviora cat de cat tinutele lor triste si neinpirate deloc. Am inteles ca au si fost criticati pe chestia asta de catre portalul american Bleacher Report. Nostimi au fost cei din delegatia Insulelor Bermude care ce sa vezi?………..chiar erau in bermude! Nu le-o fi zis nimeni ca iarna nu-i ca vara? Cred ca au cam inghetat saracutii de ei.
Azi m-am uitat bineinteles la patinaj iar rusii au spulberat tot, asa cum era de asteptat. Desi au avut o concurenta serioasa din partea canadienilor si americanilor, pana acum sunt pe locul 1 atat la individual masculin (unde concureaza Evgheni Plushenko pentru ultima data in cariera sa de sportiv) cat si la individual feminin (cu Julia Lipnitskaia care a spulberat tot in calea ei. Parca era o papusica intoarsa cu cheia, care nu se mai oprea, asa cum glumeau cei 2 comentatori Alina Alexei si Marius Negrea) si bineinteles, la perechi, de asemenea, cu Fedor Klimov si Ksenia Stolbova si Elena Ilinykh si Nikita Katsalapov, care au patinat magistral. Au facut un adevarat regal.
Ar fi fost si culmea sa nu castige locul 1 intr-o competitie de o asemenea anvergura organizata fix la ei acasa. Au fost in elementul lor si nu au facut decat sa-si reconfirme suprematia in acest sport.
Abia astept sa-l vad si pe al nostru Zoltan Kelemen saptamana viitoare la individual masculin.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Miscarea mi-a facut si mie bine

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly