July 13th, 2020

2017 – shaorma cu de toate!

E final de an, moment de bilant. Pe cuvant ca anul asta am zis ca nu vreau sa fac bilant la sfarsit de an pentru ca nu prea imi placea cum se prefigura. Dar, oricat am vrut sa fug de acest moment, schimbandu-mi putin perspectiva, vad acum lucrurile intr-o cu totul alta lumina pentru ca intre timp am reusit sa mai deslusesc niste lucruri si sa am un pic mai multa claritate asupra unora dintre evenimentele pe care le-am trait in 2017. Asa ca acum e cu totul alta istorie.

Si daca ar fi sa caracterizez anul care tocmai se incheie intr-un singur cuvant, acesta ar fi PROVOCATOR. Si sunt convinsa ca acest cuvant se potriveste multora.

Insa cel mai bine se potriveste sintagma arhicunoscuta a folclorului mioritic « shaorma cu de toate ». Culmea este ca eu shaorma nu mai mananc de mult timp (caci dupa cum stiti am renuntat la carne de 2 ani, iar shaorma cu peste nu s-a inventat la noi 🙂 !). Ultima shaorma vegetariana pe care am mancat-o a fost in 2016 si de atunci nici ca am mai gasit (din pacate)!

2017 a fost plin……cu de toate, si bune si rele, pierderi, castiguri, transformari, lectii, introspectii, blocaje, bariere depasite. Un lucru e cert, de plictiseala nu am avut timp. 🙂

Anul asta din punct de vedere profesional m-am aruncat in gol fara parasuta, doar cu capul inainte. Am pariat pe mine si nu-mi pare rau. Mi-am depasit si niste limite si am vazut ca se poate.

In 2017, cand imi era lumea mai draga am facut cunostinta cu « umbrele » mele pe care incercasem cu indarjire sa le reprim. A fost foarte provocator si inconfortabil iar la un moment dat am crezut ca o iau razna. Dar….am supravietuit si poate ca la un moment dat o sa scriu si despre ele cand voi gasi starea necesara.

Am avut multe lectii de invatat. Pe unele le-am priceput, pe altele inca nu dar e timp si pentru asta.

Si asa mai pe final de an am invatat ca rezolutiile pentru anul care vine sau lista de dorinte, spuneti-i cum vreti, ar fi bine sa fie facute avand ca fundament nu frustrarea ca unele lucruri pe care ni le doream rezolvate/bifate nu ne-au iesit, ci dintr-o energie a bucuriei, eliberata de orice stress si conditionari de genul « trebuiemusai sa », direct din inima. Si e important sa aiba la baza lectiile pe care le-am invatat din experientele avute.

Energiile celor 2 ani (cel care se tocmai termina si cel care incepe) se intrepatrund mai ales in perioada noiembrie – februarie.

Asa ca, daca nu ati reusit sa va faceti pana pe 31 decembrie ora 23.59 lista cu rezolutii nu va panicati. Ianuarie e o luna potrivita pentru asta asa ca va puteti relaxa. E ok sa le facem si dupa ce intram in 2018.

Eu de cand am aflat asta (recent) m-am linistit ca anul nu incepe si nici nu se termina fix la 00.00 asa ca am scapat de inca o limitare si un stress.

Asa ca, la revedere 2017 bun venit 2018!

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Sarbatori fericite dragi cititori!

Evenimentele lunii februarie 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly