February 26th, 2024

15 mai – Ziua Internationala a Familiei

Sincer, habar nu aveam ce zi este astazi. Asta pana cand, plimbandu-ma azi prin parc (in sfarsit mi-am scos bicicleta de la naftalina anul asta :)), am dat peste panoul celor de la Tzuby’s Kids si m-am dumirit despre ce este vorba.

Azi, 15 mai este Ziua Internationala a Familiei care se sarbatoreste in intreaga lume. O voluntara mi-a explicat mai multe despre ce se intampla acolo.

Am aflat ca Tzuby’s Kids sunt un ONG care militeaza pentru schimbarea legii adoptiilor si pentru ca copii orfani sa-si gaseasca mai repede un camin.

familie

Cand am citit pliantul pe care mi l-au dat, mi s-a facut parul maciuca. Cam asa sta situatia in Romania zilelor noastre.

« In Romania, 58.013 copii sunt separati de parintii care le-au dat viata, conform Buletinului Statistic publicat de Ministerul Muncii in iunie 2015.  Dintre aceștia, 20.887 traiesc in institutii de genul centrelor rezidentiale, apartamentelor sociale, centre de primire in regim de urgenta si altele. In prezent, doar 4.243 se afla in ingrijire la persoane sau familii. Aceste date arata faptul ca este o nevoie reala de familii si persoane care sa ofere o viaţa de familie acestor copii, chiar daca pentru o perioada limitata de timp.

Din totalul copiilor aflaţi in sistem, doar 4.063 sunt declaraţi adoptabili si doar 1.041 au fost adoptaţi in cursul anului trecut. Prin urmare, avem inca un deficit semnificativ in rândul familiilor si a persoanelor care doresc sa adopte in România.

Pe de alta parte, in cele mai multe cazuri, cei care decid sa adopte sau sa ia in plasament un copil abandonat, nu primesc ajutor de specialitate pentru a sti cum sa relaţioneze cu un copil care a suferit abandon, neglijare si abuz. »

Cand ma gandesc ca aproape zilnic vedem la stiri cazuri de mame care-si abandoneaza copii si cazuri de posibili parinti care-si doresc un copil si se confrunta cu birocratia incredibila pentru a adopta unul, imi vine sa urlu. Parca statul roman actioneaza inadins ca sa distruga in loc sa ajute. Si ar fi asa de simplu sa faca o afurista de lege care sa fie benefica ambelor parti : cuplurilor care vor sa adopte un copil si copiilor care au nevoie de o familie. Se pricepe de minune sa puna bete in roate, uitand de obligatia fundamentala pe care o are fata de cetatenii sai : aceea de a proteja si sutine copiii, care sunt viitorul unei natii.

Asa ca azi, profitand de vremea superba de afara, Tzuby’s Kids s-au gandit sa organizeze o serie de manifestari pentru a-si promova cauza si a sarbatori aceasta zi.

Acum in Parcul Tineretului se desfasoara ateliere de pictura, stringart, origami, expozitie de sanatate pentru copii, PHOTO BOOTH – unde va puteti face fotografia de familie intr-un cadru special, CONCERT DE MUZICA GOSPEL cu New Levites de la ora 19,00!

Daca treceti pe acolo si inca nu ati directionat cei 2% din impozitul pe venit o puteti face acolo, pentru o cauza care merita sustinuta.

 

Sursa imagini : http://www.sos-satelecopiilor.ro si Tzuby’s Kids

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

7 valori recunoscute si apreciate de romani in 2016

Pana la miezul noptii mai puteti vota la Digital Divas Awards 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly