January 27th, 2020

„Maria, Regina României”, un film, o istorie, din 8 noiembrie în cinematografe

”Maria, Regina României”, un film bazat pe evenimente reale, deschide porțile către partea nevăzută ori prea puțin știută a unui moment ce a marcat cu adevărat destinul unei țări ce se voia reîntregită.

Scenariul, riguros documentat, se sprijină pe informații din jurnalul Reginei, articole din presa vremii dar și pe declarații ale politicienilor acelor ani. Filmul prezintă zbuciumului unei regine ce se identifică cu durerea și nevoile unei țări aflate în război, în pericol de a-și pierde integritatea și granițele. Redă un moment istoric crucial, primăvara anului 1919 – Conferința de Pace de la Paris. Personaj cheie, iubit, controversat, dar și invidiat, Regina Maria a știut să-și folosească toate atuurile pentru împlinirea unui mare vis: România Mare.

„În esență, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi nații”, declară regizorul Alexis Sweet Cahill.

Pelicula, o producție Abis Studio, alege varianta unei abordări coerente, fascinante, susținută de elemente ce aduc farmec și totodată mister poveștii dar și sinceritate și adevăr istoric.  “Valoarea producției filmului a fost extraordinară, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund că pășim pe terenuri noi, nemaivăzute, nemaiîntâlnite.  Poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranță din punct de vedere al emoției ce se transmite atunci când tu ești cel care relatezi o parte din trecutul României. Și nu o parte oarecare, ci una atât de mult timp ascunsă și evitată.”, a mai adaugat regizorul.

Experiența interpretării rolurilor regale (Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prințesa Margaret – Contesa de Snowdon, Prințesa Tatiana Romanov) a ajutat-o pe Roxana Lupu, actrița din rolul principal, în conturarea unei versiuni emoționante a Reginei Maria. ”Provocarea mea ca actriță, a fost să arăt, dincolo de înfățișarea reginei, cum era îmbrăcată, părul și machiajul, trăirile acestui personaj, emoțiile prin care a trecut, drumul ei spre a susține cauza reîntregirii României. Când am aflat că voi juca rolul Reginei Maria, am avut parte de o serie de emoții din cele mai diverse, de la frica și spaima că voi interpreta un personaj iconic din istoria României, poate cea mai cunoscută figură istorică, la entuziasm, bucurie și un avânt nebunesc de a face lucrul acesta. A fost o experiență complexă și maturizantă. Sunt recunoscătoare că am putut face parte din acest proiect”, declară actrița Roxana Lupu.

Filmările au avut loc în România și Franța. Au fost puse în valoare locații autentice precum: Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris iar in post-producție au fost recreate in post productie zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendôme așa cum arătau în 1919.

 ”Maria, Regina României”, , realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, are în echipă actori englezi, francezi și români, o distribuție ce se pliază pe particularitățile personajelor istorice ale momentului: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prințul Stirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

Cea mai emoționantă și sinceră poveste despre istoria României, spusă cu empatie, îndrăzneală și farmec, va ajunge pe marile ecrane  din 8 noiembrie 2019.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ce NU stiai despre protejarea telefonului in functie de temperaturile de afara

Evenimentele lunii octombrie 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly